Uber wendt zich tot Oracle Cloud Infrastructure

Oracle is een zevenjarig strategisch cloudpartnerschap aangegaan om de gigant Uber te helpen nieuwe producten op de markt te brengen en de winstgevendheid te vergroten.

post-image-3
Uber blijft zijn activiteiten uitbreiden en nieuwe markten betreden. In deze context heeft het bedrijf besloten te investeren in nieuwe strategische initiatieven, zoals de migratie van de meest kritische workloads naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI). 

Dit zal het bedrijf in staat stellen zijn infrastructuur te moderniseren en tegelijkertijd de weg naar winstgevendheid te versnellen.
"Om deze belofte voor klanten waar te maken en aandeelhouderswaarde te creëren, hadden we een cloudprovider nodig die ons helpt innovatie te maximaliseren en tegelijkertijd onze totale infrastructuurkosten te verlagen", legde Uber CEO Dara Khosrowshahi uit. 

Volgens Uber "biedt Oracle een ideale combinatie van prijs, prestaties, flexibiliteit en beveiliging om ons te helpen de beste klantenservice te leveren, nieuwe producten te ontwikkelen en de winstgevendheid te vergroten.

"Uber breidt zijn 'go anywhere, get anything'-platform uit en het bedrijf had een cloudpartner nodig die ook gericht is op innovatie", vat Safra Catz, CEO van Oracle, samen. 

Naast de OCI-overeenkomst zullen de twee ondernemingen ook op andere gebieden samenwerken. Oracle wordt een wereldwijde klant van Uber for Business en kiest Uber als voorkeursoplossing voor zijn werknemers, zowel voor woon-werkverkeer als om uit eten te gaan, overal ter wereld. 

Via dit partnerschap zullen Uber en Oracle gezamenlijk nieuwe retail- en bezorgoplossingen blijven innoveren, waaronder consumentenoplossingen voor last mile logistics.
Show More
Back to top button
Close
Close