Kaspersky onthult nieuwe B2C-reeks

De cyberbeveiligingsgigant heeft zijn nieuwe portfolio van op abonnementen gebaseerde consumentenoplossingen onthuld. De nieuwe producten hebben een volledig vernieuwde interface en gebruikerservaring, beschikbaar op meerdere platforms en voor gebruikers in België.

post-image-3
In 2022 detecteerden de detectiesystemen van Kaspersky gemiddeld 400.000 nieuwe kwaadaardige bestanden per dag, een stijging van 20.000 bestanden per dag ten opzichte van 2020.
Er blijven ook nieuwe soorten bedreigingen opduiken, zoals geavanceerde bedreigingen, die zich richten op de accounts van gebruikers van online gaming sites en cryptocurrency wallets, of stalkerware, die wordt gebruikt om stiekem het privéleven van anderen te bespioneren via een mobiel apparaat. 

Met dit in gedachten is het nu meer dan ooit noodzakelijk om gebruikers in staat te stellen zichzelf in alle mogelijke scenario's te beschermen, zodat zij met een gerust hart hun digitale leven kunnen leiden, of het nu gaat om het verzamelen van gouden munten in hun favoriete MMORPG, het introduceren van de kinderen op hun eerste tablet, het regelen van een videogesprek met de oudere leden van de familie, of gewoon het uitproberen van de nieuwste gadgets, van slimme huizen tot de 'metaverse'. 
 
Om aan deze uitdagingen en groeiende behoeften tegemoet te komen, heeft Kaspersky de bescherming voor zijn klanten "voorbij antivirus" heroverwogen.
 
Nieuw "standaard" en "premium" aanbod
 
De nieuwe vereenvoudigde productlijn omvat drie pakketten: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium. Deze nieuwe pakketten kunnen zonder onderscheid op alle platforms worden gebruikt en bieden elk bescherming voor verschillende soorten apparaten op Windows, Mac, iOS en Android. Elk van deze pakketten biedt zijn eigen niveau van functionaliteit van Kaspersky's wereldwijde serviceaanbod.
 
De standaardversie biedt alle beveiligingsfuncties, waaronder realtime bescherming tegen bedreigingen, veilig browsen en anti-phishing ter bescherming tegen schadelijke websites, ongewenste downloads en gevaarlijke extensies. Het Standard-pakket biedt ook een hulpmiddel dat virussen kan opsporen en verwijderen die hun pc hebben geïnfecteerd voordat ze Kaspersky hebben geïnstalleerd. Het pakket bevat ook een firewall en een netwerkbeheerder die laat zien welke toepassingen met het internet zijn verbonden.
 
De standaardversie bevat ook een reeks prestatietools, waaronder snel opstarten, pc-versnelling en het opschonen van schijfruimte. Game- en Niet storen-modi, die automatisch worden geactiveerd wanneer de gebruiker een game start, een film streamt, werkt of deelneemt aan een videogesprek, zorgen voor een ononderbroken ervaring en minimaliseren het gebruik van systeembronnen, zodat deze kunnen worden toegewezen aan taken met een hogere prioriteit. Stalker detectie en dubbele webcam en microfoon bescherming zijn enkele van de privacy functies beschikbaar voor abonnees van dit pakket.
 
De privacydiensten zijn uitgebreider in het Kaspersky Plus-pakket. Abonnees van dit pakket hebben toegang tot de volledige inhoud van Kaspersky Standard, plus onbeperkt VPN en een Premium wachtwoordbeheerder. Ze hebben ook toegang tot de Data Leak Checker-applicatie, die internet- en dark web-activiteiten analyseert om gebruikers te waarschuwen als hun privégegevens zijn beschadigd en aanbevelingen te geven over wat ze vervolgens moeten doen. Daarnaast bevat het pakket een module die de beveiligingsstatus van wachtwoorden analyseert, waarmee het beschermingsniveau van wachtwoorden kan worden verbeterd door hun beveiligingsstatus en mogelijke kwetsbaarheden te controleren. Als onderdeel van het Kaspersky Plus-plan kunnen gebruikers ook een oogje houden op apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk, een functie die is ontworpen voor slimme thuisapparaten.

Het Kaspersky Premium-pakket biedt een uitgebreider pakket, met extra geavanceerde functies voor de bescherming van de digitale identiteit en premium technische ondersteuning, waaronder prioritaire toegang tot telefoongesprekken en live chatdiensten, deskundige hulp bij installatie op afstand en gepersonaliseerde systeemdiagnostiek. Voor een zo volledig mogelijke identiteitsbescherming hebben gebruikers toegang tot een beveiligde identiteitsportefeuille, waarin kopieën van gevoelige documenten (zoals paspoort of rijbewijs) versleuteld worden opgeslagen om pogingen tot identiteitsdiefstal te voorkomen, en waarmee gebruikers op al hun apparaten veilig toegang hebben tot hun gegevens. Als extra bonus krijgen alle klanten van Kaspersky Premium een gratis jaarabonnement op Kaspersky Safe Kids, een aanzienlijke meerwaarde voor ouders. 
In de toekomst is Kaspersky van plan zijn ecosysteem verder te ontwikkelen en zijn lijst met partnerschappen en integraties uit te breiden, zodat het meer en betere diensten aan zijn gebruikers kan aanbieden. 

Vereenvoudigde en verbeterde gebruikersinterface 
 
De interface van elke oplossing is volledig opnieuw ontworpen en vereenvoudigd om het aanbod te verbeteren en de klant een betere ervaring te bieden. De wijzigingen aan onze producten maken ze in alle opzichten gebruiksvriendelijker, onder meer op het gebied van preventie (alle gevaarlijke bedreigingen worden automatisch geblokkeerd en gebruikers worden direct op de hoogte gebracht), monitoring (gebruikers worden geïnformeerd over bedreigingen en acties die mogelijk schade kunnen veroorzaken, en kunnen bepaalde instellingen activeren om verstoring van hun digitale ervaring te voorkomen) en bewustmaking (gebruikers worden bewust gemaakt van problemen op het gebied van cyberbeveiliging, met informatie over bedreigingen die beschikbaar is als zij meer willen weten).
 
Het nieuwe portfolio is ontworpen om een duidelijkere demonstratie te geven van de belangrijkste mogelijkheden van het assortiment, met begeleiding vanaf de eerste momenten van het gebruik van de dienst via een boeiend inwerkproces dat een vriendelijk, vertrouwd gesprek simuleert. Snelle actieknoppen zijn toegevoegd voor snelle toegang tot de populairste functies. Nieuws en beveiligingsmeldingen zijn te vinden op het tabblad 'Home', terwijl alle belangrijke informatie over het abonnement van de gebruiker (status, verlengingsdatum, aantal apparaten, enz.) beschikbaar is in het gedeelte 'Profiel'.

"Het is niet alleen een antivirusoplossing voor de pc, maar een heel ecosysteem van platformoverschrijdende beveiligingsdiensten, geschikt voor alle apparaten en tegemoetkomend aan alle gebruikersbehoeften. We hebben de hele interface opnieuw ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren en gebruikers te helpen begrijpen en waarderen welke brede en diepe bescherming we bieden op het gebied van beveiliging, prestaties, privacy en identiteit. En dit is nog maar het begin: we werken aan de ontwikkeling van meer integraties en partnerschappen, om onze klanten altijd de beste kwaliteit van dienstverlening te kunnen bieden", aldus Tim De Groot, General Manager Benelux en Nordics bij Kaspersky.
Show More
Back to top button
Close
Close