Hoe Agfa HealthCare en Microsoft Azure naast elkaar bestaan in de ziekenhuisomgeving

Het HeiligHart Ziekenhuis in Lier gaat de nieuwste versie van zijn Enterprise Imaging-oplossing voor radiologie inzetten op het Microsoft Azure cloud application platform.

post-image-3
Het HeiligHart Ziekenhuis in België, al vele jaren klant van Agfa HealthCare, zal de nieuwste versie van zijn Enterprise Imaging-oplossing voor radiologie, inclusief een ziekenhuisbrede VNA en XERO Universal Viewer, implementeren op het Microsoft Azure cloud application platform. Deze operatie is bedoeld om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften op het gebied van medische beeldvorming.

Meer bepaald heeft het ziekenhuis in Lier gekozen voor de Enterprise Imaging-oplossing (volledig in de Azure-cloud) om het vorige Agfa HealthCare IMPAX-systeem voor beeldarchivering en -communicatie te vervangen. 

De nieuwe oplossing zal naar verwachting de 'gebruikerservaring' verbeteren, taken optimaliseren en de radiologieproductiviteit verhogen door gebruik te maken van de krachtige rules-based workflow automation engine, geïntegreerde gestructureerde rapportage, intelligente protocollen voor het bekijken van beelden (hanging protocols), geavanceerde klinische toepassingen en meer. 

De overeenkomst omvat ook de Enterprise Imaging VNA en XERO Universal Viewer voor het beheer en de weergave van alle beeldvorming van het ziekenhuis, evenals een zevenjarig contract voor beheerde diensten.

 "De PACS-omgeving is de afgelopen tien jaar aanzienlijk veranderd. Wij willen klaar zijn voor de toekomst, vooral voor de mogelijkheden die nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie bieden. Enterprise Imaging geeft ons de functionaliteit die we nodig hebben. Het is stabiel, snel en heeft een uitstekende reputatie. In onze gesprekken met radiologen in andere ziekenhuizen hebben zij ons positieve feedback gegeven over de functionaliteit en prestaties van de oplossing. Ten slotte is Agfa HealthCare al vele jaren onze PACS-partner en we hebben het volste vertrouwen in hun vermogen om ons te helpen deze overgang soepel te laten verlopen," zei Dr. Rodrigo Salgado, hoofd radiologie van het HeiligHart-ziekenhuis.

De voorwaarden van de overeenkomst voor de implementatie van Enterprise Imaging for Radiology in de cloud omvatten het Enterprise Imaging-platform, de XERO Universal Viewer, die zal worden geïntegreerd met het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het ziekenhuis, en de Enterprise Imaging VNA, eveneens in de cloud, die als één enkel, naadloos platform zal functioneren. 



Met de XERO Universal Viewer hebben behandelaars altijd en overal toegang tot patiëntbeelden. De VNA vereenvoudigt de IT-architectuur en biedt snelle toegang tot beelden van verschillende specialismen, van alle ondersteunde afdelingen, en opgeslagen op één enkele locatie.

De voordelen van de cloud: gepland en gestructureerd beheer van de IT-infrastructuur, vlotte bedrijfscontinuïteit en harmonisatie van de IT-administratie. 

Deze implementatie van Enterprise Imaging en de VNA levert het ziekenhuis een aantal tastbare voordelen op: lagere IT-kosten dankzij geharmoniseerd intern IT-beheer, betere beveiliging en stabiliteit, grotere schaalbaarheid en uitbreidbaarheid, en eenvoudiger toegang tot en delen van beelden. 

"We zijn verheugd dat Agfa HealthCare Microsoft Azure, de meest uitgebreide en betrouwbare cloud, gebruikt om zijn Enterprise Imaging Platform in het HeiligHart Ziekenhuis in te zetten. Deze oplossing zal bijdragen tot een betere ervaring voor het medisch personeel en uiteindelijk tot een nog betere dienstverlening voor de patiënten", aldus Erik Kerkhofs, Business Partner Manager België en Luxemburg voor Microsoft.

Ann Deroose, Sales Director Benelux voor Agfa HealthCare, besluit: "De kwaliteit van onze communicatie met de cloud provider Microsoft speelde ook een belangrijke rol in de beslissing van het HeiligHart Ziekenhuis om over te schakelen naar Enterprise Imaging. Enerzijds konden we duidelijke en transparante kostenberekeningen maken, anderzijds gaven ons teamwerk, onze gestructureerde aanpak en de nauwkeurige planning van taken en opdrachten in het project onze jarenlange klant vertrouwen in de overgang. We zijn verheugd om onze samenwerking met het HeiligHart Ziekenhuis voort te zetten en trots dat we zijn gekozen voor de volgende stap in hun reis naar imaging management."
Show More
Back to top button
Close
Close