De fusie tussen Orange Belgium en Telenet krijgt vorm

De twee exploitanten hebben commerciële overeenkomsten ondertekend die toegang geven tot hun respectieve hybride fibre-to-the-home-netwerken.

post-image-3
Orange Belgium en Telenet hebben twee commerciële overeenkomsten ondertekend voor de groothandel in vaste diensten, waarvan de inwerkingtreding afhankelijk is van de verwerving door Orange Belgium van 75% min één aandeel in VOO. 

De overeenkomsten hebben betrekking op de toegang tot hun respectieve vaste netwerken voor een periode van 15 jaar en betreffen zowel de huidige hybride glasvezel-coax-technologieën als de toekomstige fibre-to-the-home-technologieën in beide netwerkgebieden. 

Orange Belgium is van mening dat deze overeenkomsten investeringen, voordelen voor de klant en concurrentie op de Belgische telecommunicatiemarkt zullen bevorderen.
Met deze overeenkomsten verzekert de operator zich voor 15 jaar van toegang tot Telenets hybride glasvezelcoaxnetwerk en zijn toekomstige fibre-to-the-home-netwerk, een sleutelelement in de versterking van zijn nationale convergentiestrategie. In combinatie met zijn ultramoderne mobiele netwerk en de upgrade van het VOO-netwerk in het Waalse en Brusselse Gewest zal Orange Belgium de vaste en mobiele multi-gigabit breedbandervaring in het hele land democratiseren.

In ruil daarvoor zal Orange Belgium Telenet wholesaletoegang verlenen tot het hybride glasvezelcoax-netwerk van VOO en Brutélé en het toekomstige fibre-to-the-home-netwerk in het Waalse en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hierdoor zal Telenet ook een groothandelsklant kunnen worden, waardoor de netwerkpenetratie en het rendement van de moderniseringsinvesteringen zullen toenemen.

De inwerkingtreding van deze overeenkomsten is afhankelijk van de voltooiing van de overname van 75% min één aandeel van VOO door Orange Belgium, waarvoor onder meer de goedkeuring van de Europese Commissie is vereist.

 "Dit is een belangrijke stap in de uitrol van onze toonaangevende nationale multi-gigabitstrategie. Met de overname van VOO heeft KPN een ambitieus investeringsplan om het netwerk te upgraden en zijn klanten multi-gigabitconnectiviteit te bieden. De Telenet-netwerkovereenkomst vormt een aanvulling op ons vermogen om onze klanten een hybride fibre-to-the-home en fibre-to-the-core connectiviteit aan te bieden, waar ze ook wonen. Wij verwelkomen Telenet ook als groothandelsklant op ons toekomstige VOO-netwerk. Deze overeenkomsten zullen de concurrentie en netwerkinvesteringen op nationale schaal bevorderen", aldus Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium.
Show More
Back to top button
Close
Close