EuroSys en VanRoey ICT bundelen hun krachten

Door hun krachten te bundelen, vestigen de twee bedrijven zich op de Belgische markt als een belangrijke speler in de sector van ICT-diensten voor het MKB. De groep maakt gebruik van de kennis en deskundigheid van haar 230 leden.

post-image-3
EuroSys heeft aangekondigd dat de investeringsmaatschappij Fortino een aanzienlijk belang in haar onderneming heeft genomen. Het IT-bedrijf komt daarmee onder dezelfde paraplu als zijn tegenhanger Van Roey.be, waarin Fortino zes maanden geleden ook een belang nam. 

Net als Van Roey in de provincie Antwerpen heeft de specialist in ICT-diensten voor bedrijven, EuroSys, een sterke positie opgebouwd in Limburg. De twee ondernemingen vullen elkaar dus goed aan. 
De combinatie van de twee entiteiten creëert een nieuwe, sterke ICT-speler met een omzet van 60 miljoen euro.

De twee bedrijven vullen elkaar ook aan: EuroSys was het eerste bedrijf in zijn segment dat de ISO 27 001-certificering verkreeg en is daarmee een voorloper op het gebied van digitale beveiliging. Het heeft de Platinum status bij Dell Technologies en Watchguard. 
Van Roey.be daarentegen staat bekend als netwerk- en cybersecurityspecialist met expertise in Fortinet, HPE-Aruba en Ruckus. 
Hun gezamenlijke kennis van de Microsoft cloud en managed services maakt hen tot de onbetwiste ICT-partner voor KMO's in de provincies Antwerpen en Limburg.

De ambitie van beide bedrijven is om zich met de groep verder te ontwikkelen tot een toonaangevende dienstverlener voor het KMO-landschap in België. 

"Door de teams en kennis van Eurosys en VanRoey te combineren, gaan we samen op weg naar een NextLevel serviceniveau. Met onze complete managed services oplossing ontlasten we onze klanten op ICT-gebied en beschermen we hen tegen cybersecuritydreigingen", aldus Pat Van Roey, CEO van VanRoey ICT Group.

Mark Lens, oprichter van EuroSys, besluit: "EuroSys is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In termen van omzet en omvang, maar ook in termen van kennis en diensten. Maar als we deze sterke groei wilden voortzetten in een consoliderende markt, moesten we op zoek naar een partnerschap dat onze groeiambities kon versterken.

Het is in deze context dat Mark Aerts, CEO van EuroSys, de functie van commercieel directeur van de nieuwe groep op zich heeft genomen. "Mijn nieuwe rol brengt veel spannende uitdagingen met zich mee. De samenwerking tussen EuroSys en VanRoey.be, met hun complementaire portfolio en diensten, is de perfecte basis om aan een stevig groeitraject te werken. Dit is een kans waarvan onze werknemers, onze klanten en onze structurele partners zullen profiteren.
Show More
Back to top button
Close
Close