Samsung onthult nieuwe Neo QLED, Micro LED- en OLED-schermen

Samsung luidt een nieuw tijdperk in voor beeldschermen met de nieuwste generatie Neo QLED-, Micro LED- en OLED-technologie. De panelen bieden nieuwe kijkmogelijkheden.

post-image-3
Op CES 2023 onthulde Samsung de nieuwe reeks Neo QLED-, Micro LED- en OLED-schermen. Een assortiment dat producten omvat met verbeterde connectiviteit en gepersonaliseerde ervaringen.
 
"We willen consumenten een uitzonderlijke beeldkwaliteit bieden, evenals een premium ervaring op maat van het connected home", aldus Cheolgi Kim, executive vice president van de Visual Display Business bij Samsung Electronics. 

De nieuwste reeks Neo QLED 8K- en 4K-tv's zijn gebaseerd op de Neural Quantum-processor die 14-bits verwerking en AI-upscaling biedt. Daarnaast stuurt het eigen algoritme van Samsung de nieuwe Auto HDR Remastering-technologie aan. Het maakt gebruik van AI deep learning technologie om HDR (High Dynamic Range) effecten te analyseren op SDR (Standard Dynamic Range) content in real time, scène voor scène, om SDR content helderder en levendiger te maken. 

De fabrikant zegt dat het niet langer nodig zal zijn om een aparte SmartThings dongle aan te schaffen om Zigbee en Thread apparaten aan te sluiten en te bedienen. In plaats daarvan zal de SmartThings Zigbee & Matter Thread single-chip module rechtstreeks worden geïntegreerd in de nieuwe Samsung producten. 

De nieuwe Micro LED-reeks zal een groot aantal opties bieden voor een ongeëvenaarde weergave. Dankzij het modulaire karakter is de technologie niet gebonden aan de grootte van het scherm, dat randloos is.
 
De nieuwste reeks OLED-schermen is voorzien van Quantum Dot-technologie die is ontwikkeld voor Neo QLED en de Neural Quantum-processoren van Samsung. Dit is om de sterke punten van de OLED-technologie te behouden en tegelijkertijd de grenzen van de helderheid en de kleurweergave te verbeteren.
Deze schermen hebben een verversingssnelheid van 144 Hz en alle slimme functies van Samsung. Voor het eerst zijn de OLED's van Samsung voorzien van AMD's FreeSync Premium Pro-certificering voor de ultieme OLED-gamingervaring.
 
Tot slot is Samsung TV Plus nu beschikbaar op het hele Smart TV-assortiment. De free-to-air TV (FAST) en video-on-demand dienst biedt wereldwijd meer dan 1.800 kanalen aan. De dienst heeft meer dan 50 eigen kanalen en bereikt 24 landen en 465 miljoen apparaten wereldwijd. Het is gratis en je hebt geen extra downloads, abonnementen of apparaten nodig.
Show More
Back to top button
Close
Close