LCL, eerste datacenter dat hernieuwbare diesel gebruikt

Datacenterspecialist stapt over op hernieuwbare diesel voor zijn back-up generatoren. LCL wordt het eerste bedrijf in zijn sector in België dat Neste MY Renewable Diesel gebruikt.

post-image-3
De hernieuwbare brandstof "HVO100", gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen, zal worden gebruikt in de faciliteiten van LCL in Brussel-West (Aalst) om de zes nieuwe Caterpillar stand-by generatoren aan te drijven die draaien op Neste MY diesel. 
Deze generatoren worden echter alleen gebruikt tijdens maandelijkse tests waarbij een stroomstoring wordt gesimuleerd, of tijdens echte stroomonderbrekingen. 

Daarmee is LCL het eerste datacenter in België dat 'Renewable Diesel' gebruikt. In de volgende fase wil het bedrijf deze hernieuwbare energie gebruiken om zijn vijf datacenters in België te exploiteren. 

"Overstappen op Neste MY hernieuwbare diesel kan de uitstoot van broeikasgassen door generatoren tot 90% verminderen. Met de hoeveelheid hernieuwbare diesel die we kopen voor de back-up generatoren, bereiken we een reductie van 72 ton CO2-equivalent", aldus Laurens van Reijen, algemeen directeur van LCL Datacenters.
Show More
Back to top button
Close
Close