Talan Group neemt Belgische AI-specialist Dataroots over

De overname door een internationale groep moet de Leuvense IT-startup helpen om zijn uitbreidingsplannen te ontwikkelen en te realiseren.

post-image-3
De internationale expert in innovatie- en transformatieprojecten, Talan, heeft net het jonge Vlaamse bedrijf Dataroots overgenomen, dat sinds 2016 gespecialiseerd is in data engineering. 

Ondanks deze strategische overname zal de Leuvense start-up haar activiteiten onder dezelfde vlag voortzetten, met nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden onder de vleugels van de internationale groep.

De overname van Dataroots moet Talan in staat stellen zijn positie in AI en datadiensten te versterken. 
Dataroots sluit zich aan bij de Data Intelligence business van de groep, een divisie met meer dan 800 consultants die wereldwijd actief zijn. 

Volgens Talan worden de activiteiten van de groep gedreven door een dynamische en snelgroeiende markt voor datagerelateerde advies- en technologiediensten.

"Dit project maakt deel uit van ons plan 2025, waarin we grote internationale ambities stellen rond data intelligence en de waarde ervan. Dataroots heeft een sterke expertise die Talan's aanvult. Het Dataroots team, bestaande uit meer dan 100 consultants, zal nu kunnen vertrouwen op de expertise van Talan Group om haar projecten uit te voeren en haar carrièrepad te ontwikkelen," zei Mehdi Houas, President van de Talan Group.

"Deze strategische alliantie versterkt onze inzet om de grenzen van AI te verleggen terwijl we ons wereldwijde bereik en impact blijven uitbreiden", aldus Jonas Tundo, CEO van Dataroots.
Show More
Back to top button
Close
Close