IT-inkopers aangespoord om de cyclus van technologievernieuwing te doorbreken

Nieuwe modulaire ontwerpen voor mobiele computerapparatuur en uitgebreide ondersteuningsprogramma's bieden nu de mogelijkheid om de vierjarige cycli voor technologische vernieuwing te doorbreken. Dit is hoe het werkt.

post-image-3
Uit een onderzoek van Panasonic onder 750 IT-kopers in het VK, Frankrijk en Duitsland blijkt dat Europese IT-kopers vastzitten in een vierjarige cyclus van het vernieuwen van hun IT-apparatuur voor de mobiele werknemer, ondanks de toenemende druk voor duurzaamheid. 

Gemiddeld zeggen IT-kopers dat ze hun mobiele computertechnologie om de vier jaar vernieuwen en verwachten ze dat fabrikanten apparaten tot iets meer dan drie jaar na de productlancering ondersteunen.

"Ondanks een groeiend bewustzijn van duurzaamheidskwesties en een algemene wens om apparaten langer te gebruiken, zien we dat organisaties in Europa nog steeds vastzitten in de mindset van vier jaar technologie-updates", zegt Lisbeth Lashmana, Europees marketingmanager voor Panasonic Toughbook. 

"In werkelijkheid biedt het nieuwe modulaire ontwerp van mobiele computerapparatuur organisaties de mogelijkheid om de levensduur van de door de mobiele werknemers gebruikte technologie te verlengen, het beheer te vereenvoudigen en de totale eigendomskosten te verbeteren."

De top 5 van belangrijkste overwegingen voor IT-kopers bij de aankoop van mobiele computers zijn beveiliging (23,7%), betrouwbaarheid (23,7%), prestaties (22,9%), levensduur van de batterij (19,3%), robuustheid (18,7%) en initiële kosten (18,3%).

Bovendien test de helft van de IT-kopers nieuwe IT-apparaten nog steeds niet met gebruikers vóór de aankoop.

Gemiddeld ondersteunen bedrijven binnen hun organisatie 2 tot 3 verschillende soorten mobiele computerapparatuur, variërend van laptops en tablets tot mobiele werkstations en handhelds. 

Ongeveer 70% van de respondenten vindt regelmatige updates van bios, firmware en drivers belangrijk, waarbij de gemiddelde update 2,5 tot 3 keer per jaar wordt uitgevoerd en gemiddeld 4 dagen per jaar in beslag neemt.

"Er is een enorme kans voor bedrijven om hun benadering van de aankoop van technologie voor de mobiele werknemers te herzien en de duurzaamheidskloof te dichten," aldus Lisbeth.  "Door het personeel vóór de aankoop te betrekken bij proefprojecten, kunnen kopers ervoor zorgen dat de apparaten veel beter aansluiten bij de behoeften van de gebruikers", vervolgt ze.

Door de aanschaf van de nieuwste modulaire apparaten kan de technologie namelijk door gebruikers in het veld worden gewijzigd en aangepast aan verschillende eisen of later opnieuw worden gebruikt voor andere doeleinden binnen het bedrijf. 
 
Show More
Back to top button
Close
Close