Samsung uitgeroepen tot "beste werkgever" ter wereld

De Koreaanse elektronicagigant heeft de eerste plaats ingenomen op de wereldwijde ranglijst van "beste werkgevers" van Forbes. Dit is het derde jaar op rij dat het bedrijf deze prijs heeft gewonnen.

post-image-3
Samsung heeft voor het derde jaar op rij de eerste plaats ingenomen op de ranglijst van Forbes "World's Best Employers". 

De ranglijst wordt jaarlijks uitgevoerd door Forbes, in samenwerking met het Duitse peilingsinstituut Statista, en omvat 800 bedrijven waarbij de enquêteurs meer dan 150.000 werknemers hebben ondervraagd in 57 landen, waaronder Zuid-Korea, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, India en Vietnam. 

Terwijl 's werelds grootste technologiebedrijven regelmatig bovenaan de ranglijst staan, is Samsung voor het derde jaar op rij naar de eerste plaats gestegen. 

De respondenten werd gevraagd of zij hun eigen werkgever zouden aanbevelen aan vrienden en familie. Hen werd gevraagd bedrijven te beoordelen op aspecten als economische impact en imago, ontwikkeling van talent, gelijkheid van mannen en vrouwen en sociale verantwoordelijkheid. De deelnemers werd ook gevraagd andere werkgevers in hun sector op deze criteria te beoordelen.

"Dit weerspiegelt de trots en tevredenheid van de werknemers van Samsung, evenals de reputatie van het bedrijf in de IT- en technologiesector", aldus het bedrijf.

 
Show More
Back to top button
Close
Close