Dustin sluit zich aan bij het Circular Electronics Partnership

De online IT-partner in de Benelux heeft zich aangesloten bij het wereldwijde Circular Electronics Partnership. Dit lidmaatschap zal Dustin in staat stellen het ambitieuze doel van een circulaire elektronica-industrie tegen 2030 na te streven.

post-image-3
"Door lid te worden van het Circular Electronics Partnership streven we onze duurzaamheidsdoelstelling na om tegen 2030 volledig circulair te worden. Dit vereist samenwerking over de grenzen heen," aldus Sandra Klackenborn, Sustainability Manager bij Dustin.

Het CEP verenigt verschillende mondiale organisaties en meer dan 50 toonaangevende bedrijven op het gebied van technologie, consumptiegoederen en afvalbeheer. 
Met de steun van onder meer het World Economic Forum en de World Business Council for Sustainable Development zullen zij werken aan oplossingen om de industrie circulair te maken.

Het CEP heeft een plan en visie ontwikkeld over hoe de hele elektronica-industrie de circulaire transitie moet versnellen. De organisatie identificeert 6 routes naar circulariteit en bestaat uit 40 acties die de komende 10 jaar moeten worden ondernomen om de industrie in staat te stellen circulair te worden. Met een focus op het verlengen van de levensduur van producten, onder meer door circulair ontwerp.

Om zijn 'circulaire' doel te bereiken, richt Dustin zich nu op terugwinning. Vorig jaar lanceerde het bedrijf zijn eigen recyclagedienst en het heeft ook ambities om tweedehands producten online te verkopen.
 
Show More
Back to top button
Close
Close