Fortinet: 1 miljoen Network Security Expert-certificaten toegekend

De cyberbeveiligingsspecialist heeft zojuist de mijlpaal van één miljoen toegekende Network Security Expert-certificaten overschreden. Fortinet Training Institute zet zijn cyberbeveiligingstraining voort en versterkt de vaardigheden van professionals in het veld.

post-image-3
De cyberbeveiligingskampioen heeft aangekondigd dat het de mijlpaal van één miljoen toegekende Network Security Expert-certificaten heeft overschreden. Dit is een volgende stap in het streven van het bedrijf om het wereldwijde tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden aan te pakken. 

Tegelijkertijd heeft Fortinet besloten zijn opleidings- en certificeringsprogramma's op drie gebieden uit te breiden: nieuwe curricula op prioritaire cyberbeveiligingsgebieden, werving van nieuwe opleidingspartners en ruimere toegang tot de opleiding voor nieuw talent dat zich zelfstandig wil scholen. 

Daarnaast zal het bedrijf bedrijven blijven helpen hun werknemers bewust te maken van cyberbeveiliging via een speciaal dienstenaanbod. Dit gebeurt via specifieke initiatieven om gratis diensten op maat te verlenen aan scholen en hogescholen in de Verenigde Staten. 

 "Fortinet Training Institute biedt erkende training en certificering voor security professionals die hun vaardigheden willen verbeteren, maar ook voor degenen die nieuwe vaardigheden op dit gebied willen opdoen. Tegelijkertijd kunnen bedrijven die hun werknemers willen voorlichten over cyberbeveiliging en daarmee hun beveiligingspositie willen versterken, vertrouwen op Fortinet Training Institute voor het leveren van diensten op het gebied van beveiligingsbewustzijn en training", aldus John Maddison, EVP of Products en CMO, Fortinet.

Volgens een wereldwijde studie van Fortinet wordt meer dan 80 procent van de beveiligingsincidenten toegeschreven aan ontoereikende cyberbeveiligingsvaardigheden. 

Om de opkomst van nieuwe cyberbeveiligingsvaardigheden te bevorderen, is het doel van het Fortinet Training Institute om beveiligingsprofessionals in staat te stellen hun vaardigheden aan te scherpen om bedreigingen voor te blijven.
Zo leert het curriculum IoT Security (NSE Level 7) beste praktijken voor het ontwerpen, inzetten en exploiteren van kritieke infrastructuur. De Zero Trust Network Access en Secure SD-WAN cursussen zijn ook verbeterd. 
Daarnaast biedt Fortinet goedkope labomgevingen voor studenten die technische cursussen voor gevorderden of experts volgen. 

Als onderdeel van dit doel heeft Fortinet in september 2021 toegezegd om tussen 2022 en 2026 1 miljoen mensen op te leiden in cyberbeveiliging, een cijfer dat goed op weg is om bereikt te worden.

 
Show More
Back to top button
Close
Close