Samsung breidt zijn "gezondheid en wellness" ecosysteem uit

De Koreaanse elektronicagigant heeft nieuwe tools onthuld waarmee ontwikkelaars innovatieve oplossingen kunnen ontwerpen op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn.

post-image-3
Aan de zijlijn van de Developer Conference 2022 onthulde Samsung ontwikkeltools die kunnen zorgen voor betere gezondheidsmonitoring, preventief rijden, ondersteuning van medisch onderzoek en gedetailleerde analyse van wellness-toepassingen.

Deze nieuwe tools omvatten de Samsung Privileged Health SDK voor partners en de Fall Detection API om de veiligheid van de gebruiker te bevorderen. 
Daarnaast bevat de tool de nieuwe zoekoplossing voor educatieve, klinische en medische programmeurs en biedt het nieuwe mogelijkheden voor partners met Health Connect.

"Samsung's open ecosysteem voor gezondheidszorgoplossingen is gekoppeld aan onze hardwaretechnologie en profiteert van onze samenwerking met partners", aldus Davy Moons, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung België. 

Het bedrijf werkt samen met een aantal industriële giganten om gepersonaliseerde gezondheidsdiensten te ontwikkelen. 
"Gezondheidsdiensten" biedt API's waarmee ontwikkelaars de krachtige sensoren en algoritmen van de Galaxy Watch kunnen gebruiken voor nauwkeurige gezondheidsoplossingen. 
De nieuwe API voor valdetectie verhoogt de veiligheid van de gebruiker en opent de deur naar nieuwe oplossingen. 

Door verschillende Galaxy Watch-sensoren te combineren, zoals de versnellingsmeter en de gyroscoop, kan het horloge een gebruiker die struikelt of valt detecteren. Met de Galaxy Wearable-app kunnen Galaxy-gebruikers zelfs de gevoeligheidsniveaus aanpassen. Sleep tracking detecteert onrustige bewegingen, waardoor gebruikers een completer beeld krijgen van de slaapcyclus. Deze API opent dus allerlei nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars en gebruikers.
 
Show More
Back to top button
Close
Close