Nieuwe generatie beengeleidingshoofdtelefoons

De Franse fabrikant van smartphones en tablets ontworpen voor extreme omgevingen, Crosscall, lanceert x-vibes, een bone conduction Bluetooth headset voor veeleisende sporters en professionals. Bijzonder geschikt voor videoconferenties.

post-image-3
Crosscall, een Frans bedrijf dat zijn mobiele apparaten ontwerpt in zijn laboratoria in Aix-en-Provence, heeft een nieuw universeel accessoire onthuld dat samenvalt met de release van zijn nieuwste generatie tablets en smartphones (Core X5 en Core T5): een Bluetooth-headset met beengeleiding. 

Het nieuwe accessoire, de X-VIBES, is waterdicht en bijzonder resistent, zoals het hele gamma toestellen dat door het merk is ontwikkeld, heeft een lange levensduur van de batterij en ligt in de lijn van het DNA van de fabrikant om sporters en gebruikers die zich ontwikkelen in extreme activiteiten en omgevingen te kunnen begeleiden.

Technisch gezien leveren beengeleidingshoofdtelefoons door middel van trillingen geluid af via de botten van de schedel, in plaats van via het trommelvlies. Hoewel het gebruik ervan nog zeer specifiek is, is de technologie de laatste tijd sterk verbeterd. 
Een beengeleidingsoortelefoon wordt daarom niet in de oorschelp geplaatst, maar vlak ervoor.

Concreet zorgt deze technologie voor optimaal luistercomfort terwijl de oren vrij blijven om aandachtig naar de buitenomgeving te blijven luisteren. Dit maakt het een ideaal accessoire voor sporters en professionals die verbonden willen blijven met hun omgeving.

Voor de goede orde: Beethoven zelf had dit idee om ondanks zijn doofheid te kunnen blijven componeren: de componist klemde een staafje tussen zijn tanden dat de trillingen van de piano doorgaf aan zijn kaak.
Het andere grote voordeel van de technologie ten opzichte van conventionele hoofdtelefoons is dat het langer luisteren mogelijk maakt, omdat het apparaat de trommelvliezen niet overbelast. Dit vermindert het risico van tinnitus.

Het toestel biedt ook een uitstekende signaal-ruisverhouding, terwijl de MEMS-microfoon, die door de ingenieurs van Crosscall werd geselecteerd vanwege zijn prestaties in moeilijke omstandigheden (temperatuur, vochtigheid, enz.), een optimale geluidsopname garandeert. 
Een tweede microfoon, ontworpen om omgevingsgeluid te verminderen, maakt het toestel bijzonder effectief voor videoconferenties.
 
De headset is uitgerust met een batterij van 200 mAh (14 uur autonomie) en biedt een talkie-walkie-modus (Push-to-Talk), waardoor hij compatibel is met de groepscommunicatietoepassing X-TALK en de meest verspreide Push-to-Talk-diensten op de markt. Deze functie maakt gelijktijdige communicatie met meerdere personen mogelijk, vergelijkbaar met een walkietalkie, maar zonder afstandsbeperkingen.

De X-VIBES is vanaf 11 oktober verkrijgbaar op de website van het merk en vanaf 21 oktober in de winkels tegen de adviesprijs van 149,99 euro.

https://www.crosscall.com/fr_FR/x-vibes-1304069999572.html
 
Show More
Back to top button
Close
Close