Holcim Group kiest voor hyperconverged platform van Nutanix

De cementgigant heeft besloten een beroep te doen op de specialist in enterprise cloud computing om zijn engagement voor duurzaamheid in de bouwsector te versterken.

post-image-3
IT-bedrijf Nutanix, dat gespecialiseerd is in enterprise cloud computing in private, hybride en multi-cloud omgevingen, zegt dat Holcim Group voor zijn oplossingen heeft gekozen om een hyper-converged platform in te zetten. 

Vandaag draait 60% van de applicaties en processen van het bedrijf in de cloud en tegen begin 2023 verwacht de IT-afdeling dat 100% van de applicaties gemigreerd zullen zijn van on-premises omgevingen naar de private of publieke cloud. 

Als uitgangspunt werden drie Nutanix-clusters met knooppunten geïmplementeerd, waarbij de beveiligingslaag van de firewall werd behouden en de back-up werd gemoderniseerd met een Software as a Service (SaaS)-oplossing. Met deze inzet kan de Holcim Group de infrastructuurdienst op terugkerende basis optimaliseren en opschalen.

"We wilden Nutanix helpen om effectieve lokale bedrijfsoplossingen te bieden als aanvulling op de diensten die worden geïmplementeerd op het gecentraliseerde platform dat wordt gehost op de Amazon Web Services (AWS) public cloud", zegt Francisco Javier Mollá, Global I&O Service Delivery Manager voor EMEA bij Holcim Group. 

"De IT-afdeling heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de vermindering van het elektriciteitsverbruik door nieuwe, efficiëntere machines te installeren en diensten te centraliseren in de publieke cloud. Alleen de noodzakelijke middelen gebruiken betekent ook efficiëntie en koolstofbesparing", aldus het bedrijf.
 
Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe infrastructuur is de potentiële bijdrage ervan aan de duurzaamheid. De IT-afdeling van het cementbedrijf is bijzonder tevreden over de elektriciteitsbesparingen, de efficiëntie en de vereenvoudiging van de processen. "We beheren nu alle bundels vanuit één console en zijn in staat om kritische activiteiten zoals beveiligingspatches te automatiseren. Schaalbaarheid is een ander groot voordeel dat we hebben gezien. De mogelijkheid om dynamisch op verzoek te schalen naarmate de bedrijfsbehoeften veranderen, is van duidelijke waarde.

Wat de veiligheid betreft, heeft de Holcim Group ook de opslag als single point of failure geëlimineerd. Met de vorige infrastructuur lag het systeem plat als de opslaginfrastructuur uitviel. Nu, met gevirtualiseerde en gedistribueerde opslag, is dit risico geëlimineerd. 
Wat de kosten betreft, kan een bedrijf dankzij het pay-as-you-go-model betalen voor wat het nodig heeft en zit het niet vast aan hoge licentiekosten.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close