Submer en RNT Rausch betreden de Belgische markt

De leverancier van IT-oplossingen heeft een partnerschap aangekondigd met Submer Technologies om bedrijven te voorzien van een dompelkoelsysteem voor servers en opslagsystemen. De oplossing zal hun koolstofvoetafdruk verkleinen en de efficiëntie verhogen door de kosten te verlagen.

post-image-3
RNT, leverancier van server- en opslagoplossingen, heeft een nieuw partnerschap aangekondigd met Submer Technologies, het bedrijf achter een enkelfasige dompelkoeloplossing voor servers en opslagsystemen. 

De samenwerking stelt klanten in staat om Tormenta Varioscaler servers en BigFoot opslagsystemen op een milieuvriendelijkere manier 'koel' te houden.

Ondergedompelde koeling heeft vele voordelen, niet alleen ruimtebesparing maar ook energiebesparing, en helpt bedrijven hun koolstofvoetafdruk te verkleinen en zo duurzaam mogelijk te zijn. 

"Onderkoeling" is een techniek die wordt gebruikt om componenten in IT-apparatuur te koelen en waarbij IT-componenten worden ondergedompeld in een thermisch geleidende en diëlektrische vloeistof. Hierdoor koelen de apparaten af en wordt warmte van de bron naar de vloeistof overgebracht. Immersiekoeling zou deel moeten uitmaken van elke IT-implementatiestrategie en zal de norm worden in moderne en toekomstige datacenters", aldus het bedrijf.

Van oudsher wordt computerhardware al sinds het begin van de jaren zestig onderworpen aan immersiekoeling, waarbij sommige van de vroegste supercomputers volledig werden ondergedompeld in een diëlektrische vloeistof. Tegenwoordig wordt deze methode steeds populairder bij datacenters die op zoek zijn naar innovatieve manieren om de kosten te drukken, ruimte te besparen en de rekenkracht te vergroten.

"Traditionele koelmethoden brengen hoge kosten met zich mee in termen van energieverbruik, waterverbruik, onroerend goed, koolstofvoetafdruk, enz. Voor veel bedrijven betekent dit geld uitgeven aan apparatuur en diensten. Voor veel bedrijven betekent dit dat ze veel geld moeten uitgeven, niet alleen aan deze middelen, maar ook aan onroerend goed en datacenterbeheer," aldus het bedrijf.

De samenwerking tussen Submer en RNT moet bedrijven van elke omvang in staat stellen hun datacenter bijna overal te ontplooien. "Een kleine ruimte is voldoende om de oplossingen te huisvesten en het is niet nodig om airconditioningunits te installeren om de servers te koelen, of dure en gesofisticeerde brandbestrijdingssystemen. De ruimte vereist een eenvoudige toegangscontrole voor één persoon en af en toe elektrische aanpassingen om de veiligheid te garanderen", zegt Sebastian Nölting, CEO van RNT.

Voor meer informatie over het merk, producten en diensten, bezoek: www.rnt.de
 
Show More
Back to top button
Close
Close