Syntegro verdubbelt zijn inkomsten en splitst zijn technologische activiteiten

Het Belgische technologiebedrijf dat actief is in toegangsbeheer en workforce management heeft besloten zijn activiteiten voort te zetten onder twee aparte vennootschappen. Een heroriëntering in antwoord op de sterke internationale groei. Verklaringen.

post-image-3
Vanaf vandaag zal het in Beringen gevestigde technologiebedrijf zich volledig toeleggen op zijn Workforce Management-oplossingen die in SaaS-modus worden aangeboden. De tweede entiteit, Synguard, zal verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van het toegangsbeheer onder leiding van Bert Meert.

Deze splitsing moet elke onderneming in staat stellen zich uitsluitend te richten op hun respectieve technologiegebieden.

"Na een verdubbeling van onze omzet in de afgelopen drie jaar, zijn we nu in staat om onze activiteiten te splitsen in twee bedrijven", verklaart Frank De Weser, gedelegeerd bestuurder van Syntegro. 


Dit besluit moet het bedrijf wat ademruimte geven. "We hebben een product dat kan meegroeien met de behoeften van de klant. Wetende dat de pandemie de human resources sector op zijn kop heeft gezet, geeft deze reorganisatie ons de boost die we nodig hebben", vervolgt Frank De Weser. 

Ter herinnering, Syntegro heeft in 2018 een nieuwe hoofdaandeelhouder gekregen in de persoon van Peter Roelens, voormalig eigenaar van Nextel. Hij overtuigde Frank De Weser, op dat ogenblik directeur strategie van het telecommunicatiebedrijf Orange, om naar Beringen te verhuizen.

Vier jaar later is de omzet verdubbeld. "Het aantal werknemers is gestegen van 20 naar 50. Syntegro heeft bekende klanten in België en in het buitenland, waaronder KU Leuven, Volvo Group Trucks Central Europe (Duitsland), Farm Frites (Nederland), Aperam (Int.), Saint-Gobain, Amsterdam UMC (Nederland), Beaulieu International Group, Le Crédit Lyonnais (Frankrijk) en Nationwide (UK)," aldus het bedrijf.

Vandaag bestrijkt de klantenportefeuille België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zelf schrijft deze successen toe aan "een solide product en een team van gepassioneerde specialisten".
 
Show More
Back to top button
Close
Close