NRB Groep realiseert half miljard euro omzet

De IT-dienstverlener heeft zojuist een recordomzet gerapporteerd van 501,6 miljoen euro, een groei van 20% ten opzichte van 2020.

post-image-3
De onderneming boekte een nettowinst van 40,8 miljoen euro, een stijging van 41,6% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze resultaten vertalen zich rechtstreeks in nieuwe banen: in 2021 zijn 200 mensen in dienst getreden en de aanwerving zal in 2022 worden voortgezet. 

NRB heeft ook aangekondigd sinds januari een honderdtal mensen in dienst te hebben genomen en is van plan tegen het einde van het jaar evenveel mensen te verwelkomen. 
Met deze resultaten consolideert de 100% Belgische IT-groep zijn positie als leider in IT en toont hij dat hij over de nodige omvang en middelen beschikt om nieuwe uitdagingen zoals artificiële intelligentie of telecommunicatie aan te gaan.
 
De rekeningen van 2021 laten ook de diversiteit van de activiteiten van de groep zien. Vorig jaar was 36,9% van de omzet van de NRB Groep afkomstig uit de publieke en sociale sector, 22,9% uit de financiële sector, 11,8% uit de gezondheidssector en 10,6% uit internationale organisaties zoals de Europese instellingen. De industrie was goed voor 9,7% van de omzet in 2021 en 7% was afkomstig van de sector energie en nutsvoorzieningen.
 
In 2021 kreeg NRB ook voor het eerst het certificaat Top Employer, dat in januari 2022 voor het tweede achtereenvolgende jaar werd behaald, een certificering die de innovatieve en robuuste praktijken van het bedrijf erkent, die erop gericht zijn haar medewerkers een bevredigende en vriendelijke werkomgeving te bieden.
 
"De omzetstijging is te danken aan een gecombineerde strategie van organische groei en overnames, die beide meer dan 10% bedroegen.
 
Wat de groei en de consolidatie van de historische activiteiten van de groep betreft, wijst de onderneming met name op de activiteit van Trasys International, dat binnen de NRB-groep voor internationale organisaties werkt. 
De dochteronderneming heeft haar kaderovereenkomst met het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) met ingang van 2021 voor acht jaar verlengd. 
Eveneens in 2021 heeft Trasys International een vierjarig raamcontract met de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) in de wacht gesleept.
 
Tegelijk versterkte de groep zijn Salesforce-vaardigheden met Together Services, de joint venture met de Cronos Group. Sindsdien heeft Ink Consulting zich aangesloten bij de NRB Groep. NRB N.V. verwierf de resterende aandelen in Computerland nadat het in 2020 een meerderheidsbelang in deze Belgische onderneming had genomen. Vorig jaar sloot Mobitrace zich aan bij Zorgi, dat zich binnen NRB richt op de zorgsector.
 
"Wij willen onze klanten, bedrijven, instellingen en overheidsdiensten, competenties en een ecosysteem van partners made in Belgium aanbieden", verklaart Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep. 

Hij concludeerde: "Digitale transformatie en IT-beveiliging zijn strategische kwesties voor het concurrentievermogen van de bedrijven in ons land en de efficiëntie van de dienstverlening aan de burgers. Tot nu toe hadden alleen de grote buitenlandse spelers voldoende omvang en vaardigheden in deze sector. Onze interne en externe groei is bedoeld om deze realiteit te corrigeren en de Belgische spelers te garanderen dat zij kunnen rekenen op uitstekende, alomvattende en lokale vaardigheden en infrastructuur".
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close