Interxion opent vierde datacenter in België

De colocatie- en interconnectiespecialist heeft de opening van een nieuw datacenter aangekondigd, te midden van een aanzienlijke toename van cloud- en hybride IT-gebruik door Belgische bedrijven. Verwacht wordt dat de investering van 100 miljoen euro plaatselijke banen zal opleveren.

post-image-3
Interxion, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-datacenters, is begonnen met de bouw van BRU4. Het nieuwe centrum wordt gevestigd in de Belgische stad Zaventem en vertegenwoordigt een investering van meer dan 100 miljoen euro.

"De vraag naar datacenters in Brussel blijft groeien, grotendeels als gevolg van het toenemende aantal Belgische bedrijven dat overstapt op de cloud en hybride IT-modellen hanteert. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, hebben we besloten BRU4 te bouwen, dat bedrijven zal voorzien van de broodnodige capaciteit om effectief te kunnen schalen," aldus Dirk van de Geer, Managing Director van Interxion België.

Het complex, dat medio 2023 open moet gaan, zal naar verwachting ongeveer 6.700 vierkante meter ruimte bieden waar bedrijven hun kritische IT-infrastructuur kunnen hosten en verbinding kunnen maken met PlatformDIGITAL, een uniek platform dat de uitbreiding van digitale bedrijven vergemakkelijkt. 
BRU4 zal naar verwachting ook toegang bieden tot toonaangevende publieke cloudproviders en meer dan 100 connectiviteitsproviders via een redundante, low-latency verbinding met de BRU1 connectiviteitshub.

Het datacenter is ontworpen om op 100% hernieuwbare energie te draaien, net als de rest van het Europese portfolio van Interxion. Digital Realty van haar kant blijft voldoen aan haar algemene duurzaamheidsdoelstellingen, die oproepen tot een vermindering van de directe koolstofemissies met 68% en van de passieve emissies met 24% tegen 2030.

David Louis, Sales Manager van Interxion België, legt uit: "Bedrijven zullen tegen 2024 data creëren aan een snelheid van 1,4 miljoen gigabytes per seconde. Door deze gegevensexplosie zullen bedrijven hun rekenkracht met meer dan 40% moeten verhogen, waardoor ze dichter in de buurt komen van verwerkingsniveaus die alleen kwantumcomputers kunnen bereiken. Met de uitbreiding van onze Brusselse campus hopen we de computer-, opslag- en kwaliteitsinfrastructuur op orde te hebben om bedrijven in staat te stellen over te stappen op een hybride IT-model dat meer data accepteert en hen helpt de data-economie aan te pakken."
 
Show More
Back to top button
Close
Close