4 redenen om over te schakelen op real-time boekhouding

De wereld van de boekhouding verandert snel. Een groot deel (41%) van de Belgische accountants beschikt reeds over één of meer geïntegreerde boekhoudsystemen. Maar de overgrote meerderheid (68%) van hen geeft nu hoge prioriteit aan digitalisering.

post-image-3
Uit de laatste MKB Barometer, gepubliceerd door softwarebedrijf Exact , blijkt dat 60% van de respondenten actief op zoek is naar digitale oplossingen die bedrijfsgroei kunnen stimuleren en processen kunnen optimaliseren. 
Ook het gebruik van cloud-oplossingen neemt toe. Hier zijn vier redenen om over te schakelen.

1. U kunt efficiënter online werken

Digitalisering is een prioriteit voor accountants. Maar nieuwe toepassingen zijn niet noodzakelijk gemakkelijk te implementeren; iets minder dan vier op de tien respondenten (38%) zoeken een partner om effectief online met klanten te kunnen samenwerken. Toch is er actieve concurrentie in de arena van de digitale transformatie, wat accountants motiveert om de sprong naar digitaal te maken. 

2. U kunt veilig werken, overal en altijd

De invoering van de cloud is in België aanzienlijk versneld. Het gebruik van cloud-oplossingen is in de afgelopen drie jaar zelfs verdubbeld. Betere beveiliging, gemakkelijke mobiele toegang en met name de mogelijkheid om zonder problemen door te werken wanneer zich technische problemen voordoen, zijn allemaal factoren die in de MKB-barometer worden genoemd als motivatie voor cloudgebruik.

3. U kunt vertrouwen op uw meest efficiënte bron

Aangezien software veel van het digitale werk en eenvoudige administratieve taken overneemt, kunnen accountants daardoor een actievere rol spelen om cliënten persoonlijk te helpen. Digitale ondersteuning neemt verschillende taken van u over en helpt u bij uw dagelijkse werk: van videogesprekken tot cloud portals en automatische factuurinvoer. Intelligente software is het doeltreffendste middel van uw boekhoudkantoor.

4. Niet meer achter de aannemer aan

Met slimme software is het niet nodig om op regelmatige basis rekeningen bij te houden. Met een dergelijk systeem kunt u uw rekeningen op orde houden. U kunt uw rekeningen volgen op basis van uw kennis, dankzij de gegevens die in real time worden gedeeld, in plaats van op uw bankrekening.

Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact, legt uit waarom digitalisering zo cruciaal is voor bedrijven die voorop willen blijven lopen. "De accountantswereld verkeert in een staat van stagnatie als het om honoraria gaat. Te veel kantoren werken nog steeds op basis van "uurtje-factuurtje". Software is dus uw beste werknemer, niet een onvermijdelijke kostenpost. De markt heeft proactieve accountants nodig. Ondernemers zijn bereid hiervoor meer te betalen. Digitalisering maakt de weg vrij voor een persoonlijke benadering en kwaliteitsondersteuning van cliënten."

 
 
Show More
Back to top button
Close
Close