Hoe Samsung zijn "connected objects" zal uitrollen

De Koreaanse IT-gigant heeft een samenwerking aangekondigd met het wereldwijde technologiebedrijf ABB om de integratie van Samsung SmartThings uit te breiden naar meer huizen en gebouwen over de hele wereld.

post-image-3
"Met SmartThings heeft Samsung een ecosysteem van slimme apparaten gecreëerd die huizen slimmer en efficiënter maken", zegt Chanwoo Park, hoofd van de IoT-business bij Samsung Electronics. 

Het bedrijf is van plan om de trend te versnellen door samen te werken met ABB om de SmartThings ervaring uit te breiden naar nieuwe klanten, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om hun impact op het milieu te verminderen.

Met meer dan 550.000 vervaardigde en verkochte producten is ABB een van 's werelds toonaangevende technologiebedrijven. De ABB-free@home automatiseringsoplossing regelt een veelheid aan gebouwapparatuur, waaronder toegangs-, detectie-, communicatie- en klimaatregelsystemen voor woningen en commerciële gebouwen.
 
De integratie van deze technologie met Samsung SmartThings zal naar verwachting resulteren in een alles-in-één IoT-oplossing, waarmee de positie van Samsung als toonaangevende leverancier van smart home-oplossingen voor vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven en beheergroepen wordt versterkt.
 
De geïntegreerde energiebeheersystemen van Samsung en ABB sturen koelkasten, wasmachines, droogtrommels, verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen aan en maken ze energie-efficiënter. 

Geschat wordt dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor bijna 40% van de jaarlijkse CO2-uitstoot. Dit betekent dat een slimme woning die hernieuwbare energie produceert, bijvoorbeeld via een zonne-installatie, voldoet aan de energiebehoeften van dat gebouw en tegelijk de CO2-uitstoot van andere energiebronnen vermindert.
 
Show More
Back to top button
Close
Close