Samsung en Nifty Gateway werken samen aan het eerste NFT-platform voor Smart TV

De twee bedrijven zijn een partnerschap aangegaan om 's werelds eerste NFT-platform voor Smart TV's te bouwen. Een marktplaats waar mensen digitale kunst en door kunstenaars ontworpen verzamelobjecten kunnen kopen en verhandelen.

post-image-3
Samsung en Nifty Gateway ontwikkelen samen het eerste NFT-platform ter wereld voor Smart TV's. Een project dat toegang zal bieden tot een marktplaats waar kunstenaars kunnen worden ontdekt en hun digitale kunstwerken (ongeveer 6.000 werken van opkomende talenten en gevestigde namen zoals Beeple, Daniel Arsham, Pak) en verzamelobjecten kunnen worden gekocht. 
De technologie zal worden geïntegreerd in de 2022 TV's van Samsung uit het topsegment, zoals de QLED en Neo QLED TV's. 

Het platform maakt zijn standalone toepassing ook beschikbaar op The Frame en MICRO LED-tv's van Samsung.

"Onze missie is om de wereld van NFT toegankelijk te maken voor miljarden mensen. Tegelijkertijd geven we kunstenaars de kans om hun werk te delen en in te zenden. Met ons platform is het verwerven, creëren en opslaan van NFT's eenvoudiger dan ooit," zegt Duncan Cock Foster, medeoprichter van Nifty Gateway.

Nifty Gateway, in 2018 opgericht door Duncan en Griffin Cock Foster, is een platform dat het gemakkelijk maakt om digitale kunst en verzamelobjecten te kopen, verkopen en op te slaan, ook bekend als nifties of NFT. 

Nifty Gateway werd een jaar later overgenomen door Gemini, vanuit de overtuiging dat cryptocurrency netwerken en blockchain de kracht hebben om de kunstwereld radicaal te veranderen. 
 
Show More
Back to top button
Close
Close