Hoe Colt 800G in een baan brengt

Colt Technology Services heeft een wereldprimeur in de telecomsector bereikt met de implementatie van 800G-technologie in L-band. De implementatie verdubbelt de capaciteit die door een enkel glasvezelpaar wordt geleverd.

post-image-3
Colt Technology Services is de eerste provider die 800G L-bandtechnologie inzet op een terrestrisch netwerk. De implementatie is gebaseerd op Ciena's Reconfigurable Line System (RLS) met Ciena's Manage, Control and Plan (MCP) domeincontroller op het optische netwerk. Hiermee is Colt marktleider in beide C+L-banden, met een consistente technologie die de gegevensoverdrachtscapaciteit op een enkel vezelpaar verdubbelt. Het bedrijf was ook de eerste om 100G/400G Wave-diensten aan te bieden. 

De evolutie van het optische netwerk zal naar verwachting een nieuwe generatie breedbanddiensten en een ongeëvenaarde gebruikerservaring via een optisch netwerk opleveren. 
Deze aankondiging volgt op het eerste aanbod van Wave en Private Wave 400GE-diensten in Europa en Azië-Pacific, waarbij gebruik wordt gemaakt van Ciena's WaveLogic 5 Extreme (WL5e) technologie.

Het Colt IQ Network verbindt meer dan 29.000 gebouwen met een netwerk en meer dan 900 datacenters in Europa, Azië en de grootste zakencentra in Noord-Amerika. 
Dit maakt het tot een echt wereldwijd netwerk dat de snelle en voortdurende digitale transformaties van vandaag en morgen ondersteunt 

"Met deze nieuwe mijlpaal is Colt een pionier op het gebied van C+L-bandtechnologie, die essentieel is om te voldoen aan de toenemende vraag naar contentoverdracht en cloudgebaseerde diensten die onze digitale levensstijl voeden", aldus Gervaise Van Hille, Colt Country Manager Frankrijk.  
 
Show More
Back to top button
Close
Close