Het ecosysteem van de datacentra is aan het veranderen

Uit een onderzoek van de datacenterindustrie blijkt dat de investeringen aan de rand van het netwerk aanzienlijk zijn toegenomen. De edge component groeit met 29%.

post-image-3

Massale investeringen in edge computing zullen het ecosysteem van datacenters in de komende vier jaar transformeren, zo blijkt uit een onderzoek van Vertiv.

Volgens de studie zal het percentage computerhulpbronnen dat in de publieke cloud wordt ingezet naar verwachting stijgen van 19% nu tot 25% in 2026. De vraag naar rekenkracht stijgt explosief in netwerken.

Een derde (34%) van de ondervraagde bedrijven plant of is bezig met de implementatie van een grootschalige uitrol van edge sites. 

Een kwart heeft al nieuwe speciale edge sites in gebruik genomen en 41% gebruikt nog steeds bestaande edge sites. 

De deelnemers aan de enquête verwachten ook een toename met 150% van het aantal locaties in het kernnetwerk en een verhoogde activiteit in de cloud. 

"In de komende vijf jaar zal het datacenterlandschap een nieuwe vorm krijgen. Steeds meer computers verplaatsen zich naar de edge, en tegelijkertijd worden bedrijfsfaciliteiten versterkt in de kern van moderne hybride netwerken", vat Martin Olsen, global vice president of edge strategy and transformation bij Vertiv, samen. 

Met andere woorden, de studie toont aan dat er een dringende behoefte is om IT dichter bij de eindgebruiker te brengen. De toekomst van IT draait om snelheid en latentie. De enige manier om in deze behoefte te voorzien is de ontwikkeling van de netwerkrand.
 

Show More
Back to top button
Close
Close