Woede van IT-professionals

Meer dan 4 op de 10 Belgische bedrijven hebben een te laag budget voor cyberbeveiliging. IT-professionals roepen op tot betere samenwerking tussen de overheid en bedrijven in de strijd tegen cyberaanvallen.

post-image-3
Er gaat geen maand voorbij zonder dat een bedrijf in België het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. De toename van cybercriminaliteit heeft echter onvoldoende effect op de investeringen in cyberbeveiliging in onze bedrijven. 
Dat is althans de conclusie die NTT DATA trekt na het uitvoeren van een enquête bij zo'n 200 Belgische IT-professionals. 

Meer dan 6 op de 10 IT-professionals in België zijn van mening dat de overheid en het bedrijfsleven nauwer moeten samenwerken om cyberaanvallen tegen te gaan, zo blijkt uit een door NTT DATA uitgevoerde enquête.

Meer dan 4 op de 10 IT-professionals zeggen ook dat het huidige budget waarover zij beschikken om cybercriminaliteit te bestrijden, ontoereikend is. 

Ten slotte blijft het gebruik van privékanalen, zoals Whatsapp en Zoom voor thuiswerken, een grote bedreiging voor de veiligheid van onze bedrijfsnetwerken. 
Bijna een kwart van de bedrijven in België (23%) heeft geen protocollen klaar in geval van een datalek. Dit is een groot risico, aangezien veel werknemers het niet zo nauw nemen met de veiligheid wanneer ze thuis werken.

"Ondanks de wijdverbreide telewerkactiviteiten van de afgelopen twee jaar is de veiligheid er niet op vooruit gegaan. IT-professionals zijn zich hiervan bewust, maar hun budgetten zijn te laag om bedrijfsnetwerken veiliger te maken," aldus de studie.
 
Show More
Back to top button
Close
Close