Lenovo onthult nieuwe lijn van geavanceerde notebooks

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag wordt de nieuwe ThinkPad Z-serie voorzien van een nieuwe look en gerecyclede materialen die een revolutie op de laptopmarkt moeten teweegbrengen.

post-image-3
Lenovo heeft zijn nieuwe lijn ThinkPad-laptops onthuld met baanbrekende ontwerpen die volgens het bedrijf zijn "ontworpen om een revolutie teweeg te brengen in de norm". De computergigant verwerkt nieuwe materialen in zijn reeks high-end business laptops.

Het nieuwe ontwerp van de ThinkPad Z13 en Z16 weerspiegelt de veranderende houding ten opzichte van het milieu en de herkomst van ruwe componenten, omdat er duurzamere materialen in zijn verwerkt, zoals gerecycled aluminium en gerecycled veganistisch leer. 
De duurzaamheid strekt zich uit tot de verpakking, die gemaakt is van 100% recycleerbare en composteerbare bamboe en suikerriet. 
De stroomadapter is gemaakt van 90 procent post-consumer materialen.

Wat de technologie betreft, behoren de ThinkPad Z13 en Z16 tot de eerste laptops met de nieuwste AMD Ryzen PRO 6000-processoren met Microsoft Pluton-beveiliging. 
De prestatie- en beveiligingskenmerken omvatten ook een "secure-by-design"-functie van Lenovo die is verbeterd door de samenwerking van het bedrijf met AMD en Microsoft. 

Lenovo en AMD hebben ook samengewerkt aan een geavanceerd platform om alle aspecten van het systeem te stroomlijnen, van silicium tot hardware en software. De processor is geoptimaliseerd voor topprestaties op het gebied van audio en video, en voor een langere gebruiksduur van de batterij voor toepassingen als Teams en Zoom. 

"AMD PRO-technologieën bieden een uitgebreide reeks functies die essentieel zijn voor moderne bedrijven. We zijn verheugd om samen met Lenovo de eerste x86-processoren ter wereld te leveren met de Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor in de nieuwe ThinkPad-serie. De ThinkPad Z-serie zal gebruikers in staat stellen met vertrouwen snel, betrouwbaar en veilig door onze nieuwe hybride werkwereld te navigeren," aldus Jason Banta, CVP en General Manager, OEM Client Computing, AMD.

De ThinkPad Z13 zal vanaf juni 2022 verkrijgbaar zijn voor een prijs vanaf € 1.649. De ThinkPad Z16 zal op hetzelfde moment verkrijgbaar zijn vanaf 2.249 euro.
Show More
Back to top button
Close
Close