De grote migratie naar Event-Driven Architecture

De laatste grote IT-trend: 85% van de bedrijven evolueert naar een event-driven IT-architectuur. De nieuwe focus is ingegeven door de noodzaak om de activiteiten te optimaliseren.

post-image-3
Uit een wereldwijd onderzoek dat namens Solace is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Coleman Parkes blijkt dat bedrijven nu prioriteit geven aan EDA als middel om hun IT-activiteiten te optimaliseren.
De resultaten van de enquête laten zien hoe bedrijven werken aan de integratie van real-time data en event-driven architectuur in hun IT-landschap. 

Uit de enquête bleek met name dat de meerderheid (85%) van de bedrijven de kritieke bedrijfswaarde van EDA erkent.
En hoewel het adoptieproces nog in de kinderschoenen staat (slechts 13% van de bedrijven zegt hun EDA tot volle wasdom te hebben gebracht), zijn de IT-afdelingen al aan boord.

De meerderheid van de ondervraagde bedrijven erkent de waarde van EDA, waarvan de belangrijkste voordelen zijn: verbeterde reactiesnelheid van toepassingen (46%), verbeterde klantervaring (44%), en reactie op gebeurtenissen en veranderingen in real time (43%).

Eenenzeventig procent van de bedrijven geeft aan dat de voordelen van EDA groter zijn dan de kosten, of deze op zijn minst compenseren. Dit is deels te wijten aan de potentiële verliezen die bedrijven kunnen lijden als zij niet investeren in realtime datamogelijkheden. 

"De vraag naar real-time gegevensuitwisseling als middel om te reageren op een steeds veranderend landschap neemt toe. Bedrijven staan onder een ongekende druk met veranderende eisen van klanten die hen dwingen zich aan te passen en te innoveren," zegt Mychelle Mollot, marketingdirecteur bij Solace. "Voor velen van hen is een bedrijfsmodel dat berust op event-driven architectuur al bewezen, wegen de voordelen veel zwaarder dan de kosten en zijn ze al bezig EDA te implementeren in een reeks van use cases."

 "Ongeacht hun maturiteitsniveau zijn bedrijven zich ervan bewust dat ze voor bepaalde uitdagingen staan, die draaien rond opleiding, vaardigheden en efficiëntie," vervolgt Mychelle Mollot. "Het komt erop neer dat IT-spelers zich al bewust zijn van de mogelijkheden van EDA: nu is het zaak aan te tonen hoe de bottom line van het bedrijf ervan kan profiteren en het management te overtuigen."
 
Show More
Back to top button
Close
Close