Belgische unicorn Collibra haalt $250 mln op en verdubbelt waardering 

De Belgische kampioen op het gebied van data intelligence heeft een nieuwe financieringsronde van $250 miljoen aangekondigd, geleid door Sequoia Capital Global Equities en Sofina, waarmee de waardering wordt verdubbeld tot $5,25 miljard!  

post-image-3
De Belgische data intelligence unicorn heeft met succes $250 miljoen opgehaald in een Serie G financieringsronde geleid door Sequoia Capital Global Equities en Sofina, met deelname van nieuwe investeerder Tiger Global Management en bestaande investeerders Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital, Durable Capital Partners LP, ICONIQ Capital en Index Ventures.

De financiering waardeert Collibra nu op $5,25 miljard, meer dan het dubbele van de $2,35 miljard waardering die het bedrijf in april 2020 aankondigde.

De onderneming heeft de afgelopen jaren een snelle internationale expansie doorgemaakt in diverse sectoren, waaronder financiële diensten, overheid, verwerkende industrie en gezondheidszorg. 
Met deze nieuwe financiering kan Collibra zijn ambities op het gebied van intelligent gebruik van gegevens voortzetten.
 
"Wij zijn het enige bedrijf in de sector dat één volledig geïntegreerd, native cloudplatform aanbiedt waarmee klanten hun digitale transformatietraject kunnen versnellen", zegt Felix Van de Maele, oprichter en CEO van Collibra. 
 
"De groei van de datasfeer, die tegen 2025 naar verwachting 181 zettabytes zal bedragen, biedt nieuwe mogelijkheden voor organisaties om de complexiteit van gegevens beter te beheren", voegt Aneesh Venkat, partner bij Sequoia Capital Global Equities, toe. 

De eenhoorn werd in 2008 opgericht in België en heeft zichzelf gevestigd als een snel groeiend cloud-native bedrijf en een van de meest succesvolle Belgische techbedrijven. 

Collibra werkt samen met meer dan 500 bedrijven wereldwijd, waaronder zeven van de top 10 farmaceutische bedrijven, 70% van de grootste Amerikaanse banken en verschillende van 's werelds grootste detailhandelaren. 
 
Show More
Back to top button
Close
Close