Nitro neemt Connective over voor €70 miljoen

Het productiviteitssoftwarebedrijf heeft een akkoord bereikt over de overname van de leverancier van SaaS-oplossingen. Door de overname komt Nitro in de top drie van wereldspelers op het gebied van elektronische handtekeningen.

post-image-3
Nitro Software heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van Connective, de Europese leverancier van elektronische handtekeningen. 

De transactie, die op 70 miljoen euro wordt geraamd, zal worden gefinancierd door een fondsenwerving van ongeveer 104 miljoen dollar, die Nitro in staat moet stellen een mondiaal zwaargewicht te worden op het gebied van elektronische handtekeningen en documentproductiviteit.
Het IT-bedrijf zal zich nu positioneren als een van 's werelds top drie leiders op het gebied van e-handtekeningen, door de uiterst betrouwbare e-handtekeningencapaciteiten van Connective te combineren met zijn platform voor documentproductiviteit.
 
Connective heeft meer dan 1.000 klantreferenties in Europa, waaronder 8 van de 10 grootste banken in België en meer dan 60 Belgische overheidsinstellingen en -departementen. 
Connective integreert ook meer dan 30 elektronische identiteitssystemen en smartcardtypes in 20 landen en doet het daarmee beter dan andere leveranciers op de markt. 

De transactie, die naar verwachting in december zal worden afgerond, zal Nitro nieuwe mogelijkheden bieden voor geavanceerde elektronische handtekeningen ("AES") en gekwalificeerde elektronische handtekeningen ("QES") om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar ultraveilige oplossingen. 

De overname zal Nitro ook in staat stellen de volledige markt voor elektronische handtekeningen aan te boren, een markt die thans 17 miljard US dollar waard is.

Connective, opgericht in 2014, biedt uitgebreide ondersteuning voor elektronische identificatie en een krachtige oplossing voor documentworkflowautomatisering. 

https://ir.gonitro.com/Investor-Centre/
 
Show More
Back to top button
Close
Close