Eclipse en OpenAtom zetten koers naar OpenHarmony

Europa's grootste open source-organisatie sluit zich aan bij China's eerste open source-stichting rond OpenAtom's OpenHarmony-besturingssysteem. Het doel? Gezamenlijk bouwen aan een wereldwijde, leveranciersonafhankelijke open source gemeenschap.

post-image-3
Het toekomstige partnerschap tussen de Eclipse Foundation en de OpenAtom Foundation heeft tot doel de ontwikkeling en adoptie van OpenHarmony te bevorderen. Daartoe zal zij aanvullende open source-projecten opzetten en een werkgroep met belanghebbende partijen oprichten om een compatibele implementatie van OpenHarmony op de wereldmarkt te ontwikkelen, te waarborgen en te bevorderen.

Ter herinnering: OpenHarmony is een gedistribueerd multi-kernel besturingssysteem van de volgende generatie dat machines en aangesloten objecten in staat stelt samen te werken en software en hardware te delen.

"Het openbronmodel is duidelijk naar voren gekomen als de beste manier voor gemeenschappen over de hele wereld om samen te werken op basis van open en gedeelde technologie. Door onze samenwerking met OpenAtom hopen we de innovatie in Europa en China te versnellen om een wereldwijde oplossing te creëren die iedereen ten goede komt," zegt Mike Milinkovich, uitvoerend directeur van de Eclipse Foundation. 


 
Show More
Back to top button
Close
Close