Wanneer werkgevers huiverig staan tegenover telewerken

Tweederde van de werkgevers vertrouwt er nog steeds niet op dat werknemers op afstand werken, zo blijkt uit een nieuwe studie. Slechts 35% van de werkgevers steunt het idee van thuiswerken van hun werknemers. Richoh Europe is voorstander van hybride werken.

post-image-3
Uit een nieuwe enquête onder 1 500 besluitvormers in heel Europa blijkt dat slechts 35% van de werkgevers hun personeel volledig vertrouwt als het op afstand werkt, en 39% vindt dat hun werknemers niet zo goed of efficiënt werken als op kantoor.
Deze bevindingen komen op een moment dat veel organisaties zich bezinnen op hun beleid inzake terugkeer naar het werk en suggereren dat de pandemie het vertrouwen in telewerkers heeft aangetast.
 
"Het afnemende vertrouwen van werkgevers suggereert dat zij willen dat werknemers weer voltijds naar kantoor gaan nu de beperkingen in verband met het coronavirus in het hele continent afnemen, in plaats van werknemers te laten kiezen voor een hybride vorm van werken", aldus de studie in opdracht van Ricoh Europe. 

Ondanks hun bezorgdheid en afnemend vertrouwen zegt bijvoorbeeld slechts 19% van de werkgevers dat de productiviteit is gedaald sinds zij op telewerken zijn overgestapt. Bovendien is 57% van mening dat investeren in technologie voor flexibel werken essentieel is om talent aan te trekken en te behouden.

"De uitdaging voor bedrijfsleiders is om in gedachten te houden dat werken op afstand en hybride werken twee verschillende dingen zijn. Het spreekt voor zich dat minder woon-werkverkeer, een groter gevoel van flexibiliteit en het vertrouwen van je manager belangrijke factoren zijn die bijdragen tot een mondiger en meer geïnspireerd personeelsbestand. Het is dus aan de managers om hun hybride werkmodel zo efficiënt mogelijk te maken," vat Eric Gryson, CEO van Ricoh België en Luxemburg, samen.
 
Hij voegt daaraan toe: "Hoewel het duidelijk is dat sommige banen er baat bij hebben als iedereen in dezelfde ruimte zit, is het van essentieel belang dat werkgevers de veranderende eisen aan hun talentenpool erkennen. Bij Ricoh België hebben we een hybride werkbeleid ingevoerd waarbij medewerkers ervoor kunnen kiezen om 40% van hun werktijd thuis door te brengen en de overige 60% op kantoor. Wij zijn er trots op dat wij dit kunnen aanbieden omdat wij het evenwicht tussen werk en privéleven ondersteunen en het belang ervan inzien voor huidige en potentiële werknemers die op zoek zijn naar modern, flexibel werk.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close