Lenovo versterkt positie en wordt leider in x86-servers op basis van vendor-omzet in het eerste kwartaal van 2021

Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG) kondigt met trots haar nummer 1-positie in x86-servers aan in de Benelux op basis van de vendor-omzet (1). Met niet alleen een hele forse groei van 160,4% jaar-op-jaar en een marktaandeel van 30,9% in de Benelux, maar ook een groei van 170,9% jaar-op-jaar in Nederland met als gevolg de nummer één-positie en 38,5% markaandeel op basis van vendor-omzet (2).

post-image-3
In de Benelux overtrof Lenovo ISG haar concurrenten met 3,7% procentpunten de x86-servermarkt en realiseerde een groei van 16,6% procentpunten in marktaandeel ten opzichte van dezelfde termijn een jaar eerder. Het Lenovo Benelux x86 serveraandeel groeide met 160,4% in vendor-omzet jaar-op-jaar, veel sneller dan de totale Benelux x86 servermarkt die 20,5% groei jaar-op-jaar realiseerde.

Voor de Nederlandse servermarkt werd een groei gerealiseerd van 17,2% marktaandeel in dezelfde periode in 2020 naar het huidige 38,5%, zoals door IDC 11 juni van dit jaar werd vermeld. Daarmee realiseert Lenovo in Nederland een groei van maar liefst 170,9% jaar-op-jaar in de servermarkt, aanzienlijk meer dan de markt die met 21% groeide in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee neemt Lenovo de leidende positie terug.

Steeds meer organisaties kiezen voor servers van Lenovo voor hun datacenters. De kwaliteit en performance van de servers wordt gewaardeerd en klanten vertrouwen op het goede advies en ondersteuning van Lenovo business partners. Grote organisaties kiezen steeds vaker voor Lenovo in hun datacenter. Daarnaast wordt Lenovo-infrastructuur ook steeds meer ingezet voor specialistische toepassingen. Klanten gaan naar Lenovo voor verschillende oplossingen, van IoT- en edge computing tot high performance computing. Recentelijke voorbeelden van significante projecten waar Lenovo voor gekozen werd zijn SURF en Nikhef (3).

“Ik ben erg blij met het groeinde marktaandeel en het vertrouwen van onze klanten en business partners in Lenovo,” aldus Tina Borgbjerg, General Manger Nordics en Benelux Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG). “Dit blijft onze drijfveer en een uitstekende motivatie voor Lenovo om de beste datacenterinfrastructuur en support te blijven bieden aan zowel eindklanten en business partners. Een commitment om nog verder te blijven groeien.”

1/ De groei percentages zijn per omzet van producenten in x86 servers
2/ bron: IDC Quarterly Server Tracker Q1 2021 (januari – maart) vrijgegeven 11 juni 2021
3/ Persbericht SURF
 op 8 februari.

 
Lees meer.
Show More
Back to top button
Close
Close