Microsoft onthult zijn Cloud for Sustainability-programma

De IT-gigant heeft een nieuw aanbod gelanceerd waarin clouddiensten en duurzaamheid worden gecombineerd om organisaties te helpen hun koolstofuitstoot te registreren, rapporteren en verminderen.

post-image-3
Microsoft heeft aangekondigd dat het samen met zijn partners heeft geïnvesteerd in een reeks technologieën om bedrijven te helpen de nieuwe uitdagingen van digitale transformatie aan te gaan.

Het door Microsoft onthulde nieuwe aanbod omvat een reeks gegevens en geautomatiseerde tools om organisaties te ondersteunen bij hun groene ambities.

Het nieuwe Microsoft Cloud for Sustainability-aanbod is daarom ontworpen "om bedrijven te helpen hun koolstofuitstoot te meten, te begrijpen en te beheersen, duurzaamheidsdoelen te stellen en meetbare acties te ondernemen".

"Cloud for Sustainability omvat software-as-a-service (SaaS) aanbiedingen die ontdekken en verbinden met real-time gegevensbronnen, gegevensintegratie en rapportage versnellen, nauwkeurige koolstofboekhouding bieden, prestaties meten ten opzichte van doelstellingen en intelligente inzichten leveren die organisaties in staat stellen om effectievere actie te ondernemen", aldus het bedrijf.

Dit zal het voor IT-managers gemakkelijker maken om verslag uit te brengen over de koolstofemissies van de cloud, apparaten en toepassingen als onderdeel van de milieuvoetafdruk van hun afdeling. 
Hierdoor kunnen bedrijven hun klanten een duurzaamheidsdashboard aanbieden om de vooruitgang ten opzichte van hun koolstofreductiedoelstellingen te volgen, inclusief Scope 1 tot 3 emissies (d.w.z. emissies van bronnen in bedrijfseigendom, emissies van aangekochte energie en alle andere emissies).
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close