Hoe Carrefour België SAP offert op het altaar van Google Cloud

De supermarktketen heeft plannen aangekondigd om zijn SAP-systemen te migreren naar Google Cloud in een poging om processen te versnellen en latentie te verminderen. Bovendien zal de ontwikkeling van de nieuwe data cloud helpen de toeleveringsketens te stroomlijnen en zeer gepersonaliseerde klantenervaringen te leveren.

post-image-3
Google Cloud en Carrefour België hebben een nieuw partnerschap aangekondigd om de bedrijfskritische SAP-systemen en supply chain-gegevens van de retailer naar de cloud te verplaatsen. 

Als onderdeel van de alliantie bouwt de retailgigant een nieuwe data cloud en migreert het zijn datacenters naar Google BigQuery voor opslag en analyse. 
Een strategische zet die moet helpen een kader te creëren voor projecten van de volgende generatie op het gebied van mobiel en e-commerce, data-analyse en machinaal leren.

Hoewel Carrefour België al sinds 2019 gebruik maakte van Google Workspace, wendt het bedrijf zich nu tot Google Cloud om het te ondersteunen in de volgende fase van zijn digitale transformatie. 

"Met de creatie van de nieuwe data cloud krijgen teams betere toegang tot en meer analysemogelijkheden voor hun verschillende product-, consumenten- en supply chain-datasets", aldus het bedrijf. 

Deze verbeterde zichtbaarheid in de gegevens van de toeleveringsketen moet Carrefour Belgium in staat stellen "ervoor te zorgen dat de producten, met inbegrip van de bederfelijke waren, snel en efficiënt in de winkels en in de handen van de consumenten terechtkomen. Bovendien zal een beter zicht op consumententrends het bedrijf in staat stellen nieuwe hyperpersoonlijke ervaringen voor shoppers te creëren, met inbegrip van gerichte promotieaanbiedingen.

De migratie van SAP S/4HANA-oplossingen naar Google Cloud zal daarom de integratie van extra parallelle workloads in een veilige, low-latency omgeving voor bedrijfskritische applicaties mogelijk maken, terwijl de teams in het hele land betere gegevensanalyses zullen kunnen uitvoeren. 
Gezien de bedrijfskritische aard van zijn SAP-systemen zorgt de retailer bovendien voor maximale beschikbaarheid dankzij de betrouwbare en elastische infrastructuur en live migratiemogelijkheden van Google Cloud, waardoor bedrijfsonderbrekingen tijdens de migratie worden voorkomen.

"Data is een cruciale troef voor Carrefour België bij het ontwikkelen van nieuwe ervaringen voor consumenten en het stroomlijnen van onze toeleveringsketens", zegt Stijn Stabel, Chief Technology Officer bij Carrefour België. 

"We gebruiken Workspace al twee jaar om een samenwerkingscultuur te bevorderen, dus het lijkt een natuurlijke volgende stap voor ons bedrijf. De vernieuwing van ons partnerschap met Google Cloud zal ons in staat stellen een gecentraliseerd overzicht van deze gegevens te hebben, wat ons zal helpen onze klanten nieuwe en meer betekenisvolle ervaringen te bieden en onze bedrijfsprocessen te moderniseren dankzij de kracht van gegevens. Bovendien zorgt de integratie van onze bedrijfsbrede SAP-omgeving in Google Cloud ervoor dat we deze kritieke applicaties betrouwbaar en veilig kunnen draaien, en op een duurzame en schaalbare cloudinfrastructuur."

De migratie van de gegevens en toepassingen van Carrefour naar Google Cloud zal naar verwachting tegen 2022 voltooid zijn.

 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close