Aruba ESP verbetert de netwerkflexibiliteit voor organisaties die zich aanpassen aan de nieuwe zakelijke realiteit

Nieuwe Cloud-native AIOps, Security, en IoT Operations functies en nieuwe Edge Switches helpen ondernemingen met een verspreid personeelsbestand zich door de post-COVID-omgeving te manoeuvreren

post-image-3

Tijdens de HPE Discover 2021: The Edge-to-Cloud Conference heeft Aruba, een bedrijf van Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), een nieuwe reeks mogelijkheden en oplossingen voor Aruba ESP (Edge Services Platform) aangekondigd. Dit platform werd ontwikkeld om netwerkactiviteiten te stroomlijnen en de IT-efficiëntie van ondernemingen te maximaliseren. De updates omvatten onder meer nieuwe AIOps-, IoT- en beveiligingsfuncties voor Aruba Central - het cloud-native, AI-powered netwerkbeheer- en analyseplatform dat het hart vormt van Aruba ESP - evenals enkele aanvullingen aan het Aruba CX Switch-portfolio die speciaal zijn ontwikkeld voor de Intelligent Edge. Met deze verbeteringen kan het IT-team van een organisatie het netwerk eenvoudiger uitbreiden van edge-to-cloud. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een feilloze en uniforme infrastructuur die zorgt voor nieuwe niveaus van flexibiliteit en vereenvoudiging, die vooral belangrijk zijn in de huidige bedrijfsomgevingen met sterk verspreide personeelsbestanden. 

De omstandigheden van het afgelopen jaar hebben een onmiskenbare impact gehad op organisaties en hebben de traditionele bedrijfsmodellen danig op de proef gesteld. In een eerste stadium moesten bedrijven zich snel aanpassen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Vandaag de dag - met wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben - passen bedrijven zich niet alleen aan de nieuwe zakelijke realiteit aan, maar verhogen ze tegelijkertijd hun investeringen in technologieën die een flexibelere en robuuste IT-infrastructuur opleveren. Zo zijn ze beter voorbereid op eventuele grote verstoringen in de toekomst.  

Een ander belangrijk aandachtspunt waarmee bedrijven worstelen is de gedistribueerde aard van de hedendaagse business. Niet alleen zijn hun applicaties en workloads verspreid over het datacenter en de cloud, maar ook hun werknemers zelf zitten verspreid over de bedrijfsgebouwen (inclusief het datacenter), diverse filialen en telewerklocaties (thuiswerk, co-workspaces). Ondertussen is ook het netwerk steeds meer gefragmenteerd, met meerdere architecturen en onsamenhangende beheertools die de IT-dienstverlening op deze gedistribueerde locaties belemmeren.  

Het resultaat hiervan – een enorme IT-complexiteit - kan de verwachte voordelen van de invoering van technologieën zoals IoT en cloud helemaal tenietdoen. En zelfs een negatieve invloed hebben op de productiviteit van werknemers en op de klantervaring. Nu organisaties in een digitaal transformatieproces zitten, staan IT-teams meer dan ooit onder druk om technologieën en oplossingen te automatiseren en te implementeren die bedrijfsactiviteiten stroomlijnen en tegelijkertijd de IT-complexiteit verkleinen. 

Cloud-native beheermogelijkheden voor een uniforme infrastructuur 

Eén manier om IT-complexiteit te verminderen is door een uniforme infrastructuur te implementeren. Die infrastructuur kan vervolgens centraal worden beheerd via een centraal controlepunt (single point of control). Klanten kunnen deze vereenvoudiging van hun netwerk realiseren dankzij de continue verbeteringen aan Aruba Central en ArubaOS 10 (AOS 10), een uniform netwerkbesturingssysteem dat WLAN- (Wireless LAN) en SD-Branch (Software Defined Branch)-mogelijkheden samenvoegt. Zo kan de IT-afdeling een gedistribueerde netwerkomgeving efficiënt beheren over microvestigingen-, filialen-, en hoofdkatooromgevingen en een hoogwaardige gebruikerservaring leveren door gebruik te maken van één enkele architectuur, beheerd vanuit één enkele managementconsole. 

De nieuwe cloud-native beheermogelijkheden in Aruba Central, dat ook de basis is voor HPE Compute Cloud Console die vandaag is aangekondigd, zijn onder andere: 

  • Self-healing AIOps die de belofte van zogenaamde closed-loop remediation waarmaken, zodat problemen automatisch aan het licht komen en worden verholpen voordat eindgebruikers of bedrijfsprestaties worden beïnvloed. Zonder dat er manuele tussenkomst door IT-operators nodig is. 
  • Een nieuwe IoT Operations-dienst die de mogelijkheden voor netwerkmonitoring uitbreidt naar sensoren, connectoren en andere IoT-infrastructuur, samen met een geïntegreerde app store waarmee klanten in een paar klikken best-of-breed applicaties van Aruba IoT-partners kunnen inzetten. 
  • Nieuwe cloudgebaseerde verificatie- en policymogelijkheden die eindgebruikers een geautomatiseerde en veilige netwerkconnectiviteit bieden op een breed scala aan toestellen, waaronder SIM-compatibele clients - wat een feilloze gebruikerservaring biedt en tegelijkertijd de activiteiten voor de IT-beheerders vereenvoudigt die de netwerktoegang beheren.  

Deze verbeteringen dragen bij aan Aruba's visie om een uniforme infrastructuur en hogere mate van operationele eenvoud aan te leveren, zodat IT-teams hun kostbare middelen kunnen aanwenden voor de meer bedrijfskritieke delen. 

Jesus Orozco, systeembeheerder bij Santa Barbara Unified School District (in de Verenigde Staten) kan dit beamen. “Onze organisatie zo gedistribueerd als het maar zijn kan met meer dan 17.000 door het district uitgegeven toestellen, verspreid over 16 locaties met 14.000 leerlingen", zegt hij. "In een schooldistrict zoals het onze, waar de connectiviteit van apparaten een kritiek element is voor het onderwijs, is downtime van het netwerk simpelweg geen optie. De technologie van Aruba geeft ons de mogelijkheid om het gehele netwerk proactief te beheren vanaf één centrale locatie, waardoor het voor ons IT-team ook eenvoudiger wordt om problemen te identificeren en op te lossen voordat het leerproces van leerlingen wordt verstoord. We zijn heel blij met de nieuwe ontwikkelingen in Aruba Central en ArubaOS 10 om onze missie te bereiken: het leveren van snelle, veilige en altijd beschikbare connectiviteit die ervoor zorgt dat al onze leerlingen verbonden en betrokken blijven.” 

Als onderdeel van Aruba ESP kende Aruba Central een aanzienlijke groei. Vandaag beheert Aruba Central meer dan 100 miljoen client endpoints en 1,5 miljoen apparaten in meer dan 100.000 organisaties over de hele wereld.  

Uitbreiding van het netwerkbereik speelt in op de noden van de gedistribueerde onderneming 

Om klanten beter te ondersteunen in hun netwerk connectiviteitsbehoeften, breidt Aruba haar CX Switch portfolio uit met twee nieuwe series switches: 
  • De Aruba CX 4100i, een familie van robuuste switches die zijn ontworpen om buiten zware weersomstandigheden en extreme temperaturen te weerstaan, is zeer geschikt voor industriële IoT-toepassingen die always-on PoE (Power over Ethernet) en high-performance bekabelde connectiviteit vereisen.
  • De Aruba CX 6000, een kostefficiënte, layer2-oplossing die speciaal is ontwikkeld voor kleine kantoren op afstand en de kmo-markt

Deze nieuwe CX-switchlijnen vergroten het bereik van het cloud-native AOS-CX-besturingssysteem en bieden ondernemingen de flexibiliteit om in hun eigen tempo nieuwe bedrijfsinitiatieven te starten en te profiteren van nieuwe opportuniteiten. 

"De ontwikkelingen van het voorbije jaar hebben ons laten zien dat de gedistribueerde onderneming een blijver is, vooral omdat organisaties manieren zoeken om de flexibiliteit te maximaliseren en aanpassingsvermogen in hun bedrijven in te bouwen om zich snel aan te passen aan alle uitdagingen die zich kunnen voordoen," zegt Bob Laliberte, senior analyst and practice director bij Enterprise Strategy Group. "Ons onderzoek heeft aangetoond dat ondernemingen hun digitale transformatie-initiatieven versnellen en prioriteit geven aan projecten die de productiviteit, veiligheid en samenwerking verbeteren, maar deze sterk gedistribueerde omgevingen zorgen voor meer IT-complexiteit. Daarom is er in de markt echt vraag naar technologieën en oplossingen die gebruikmaken van data en automatisering om de wendbaarheid te vergroten en activiteiten te stroomlijnen.

Beschikbaarheid 

De nieuwe softwareverbeteringen aan Aruba Central en de nieuwe CX-switches zullen in het najaar van 2021 beschikbaar zijn. Beide oplossingen zijn as-a-service beschikbaar, hetzij als een beheerde dienst of via GreenLake for Aruba. 

 
 
Show More
Back to top button
Close
Close