Lenovo breidt HPC-systeem van topklasse uit bij Leibniz Supercomputer Center en integreert AI om onderzoek te versnellen

Lenovo breidt zijn partnerschap met het Leibniz Supercomputing Center (LRZ) uit en levert de 2de fase van zijn supercomputer van de volgende generatie. In fase 2 worden geavanceerde rekenmethoden op basis van kunstmatige intelligentie (AI) geïntegreerd in het huidige HPC-systeem (high-performance computing), SuperMUC-NG. Lenovo levert een combinatie van een warmwatergekoeld, 100% versneld compute-systeem gebaseerd op Lenovo ThinkSystem SD650, en gedistribueerde asynchrone objectopslag gebaseerd op Lenovo ThinkSystem SR630 V2.

post-image-3
Lenovo Infrastructure Solutions Group, Intel en het Leibniz Supercomputing Centre (LRZ) van de Beierse Academie voor Wetenschappen en Geesteswetenschappen, kondigen fase 2 aan van de SuperMUC-NG supercomputer van LRZ. Het systeem zal geïntegreerde oplossingen met hoge prestaties leveren aan de gebruikersgemeenschap van het LRZ. Er wordt gebruik gemaakt van AI om geavanceerde simulaties, modellering en data-analyse uit te voeren die het onderzoek versnellen om de grootste uitdagingen van de mensheid te helpen oplossen. Lees meer.
Show More
Back to top button
Close
Close