IT-uitgaven zullen in 2021 worden gedreven door cloud-projecten

De wereldwijde IT-uitgaven stijgen met 6% en zullen in 2021 meer dan 4 miljard dollar bedragen. Software- en cloud-gebaseerde projecten zullen 50% van het totale IT-budget uitmaken. Terwijl de uitgaven voor computers dalen. Analyse.

post-image-3
Hoewel de gezondheidscrisis van Covid-19 de wereldwijde IT-uitgaven vorig jaar heeft doen dalen, waren veel bedrijven genoodzaakt hun IT-budgetten te verhogen om zich aan te passen aan nieuwe operationele vereisten en om thuiswerken door werknemers te implementeren.

Volgens gegevens van AksjeBloggen.com zullen de wereldwijde IT-uitgaven zich naar verwachting aanzienlijk herstellen en in 2021 meer dan 4 miljard dollar bedragen, 6% meer dan vóór de pandemie. 
Software- en hosting/cloud-projecten zullen dit jaar naar verwachting meer dan 50% van de totale IT-begrotingen uitmaken.

Volgens een onderzoek van Spiceworks Ziff Davis vertegenwoordigen hardwareprojecten een derde van de IT-begrotingen van kopers van bedrijfstechnologie, met verschillen op basis van bedrijfsgrootte. Kleinere bedrijven, met één tot 99 werknemers, besteedden 35% van hun budget aan hardware, tegenover 29% voor bedrijven met 5.000 of meer werknemers.

Softwareprojecten waren goed voor 29% van het totale IT-budget. Hosting/cloud en managed services projecten volgden met een aandeel van respectievelijk 22% en 15%.

Maar de gezondheidscrisis heeft geleid tot aanzienlijke verschuivingen in de wereldwijde IT-uitgaven: geld dat was uitgetrokken voor hardwarebudgetten verschuift langzaam naar andere gebieden.

Hoewel hardwarebudgetten in 2021 nog steeds het grootste deel van de IT-uitgaven zullen uitmaken, zal hun marktaandeel naar verwachting dalen tot 31% in 2021, van 35% in 2019. Uit de statistieken blijkt dat 20% van de bedrijven van plan is dit jaar hun hardwarebudget aan laptops te besteden, tegenover 17% in 2020. 

Verwacht wordt dat de vraag naar desktops en servers zal teruglopen, terwijl het aandeel van beveiligingsapparatuur en externe opslag in de totale uitgaven licht zal stijgen.

Software is de op een na grootste categorie met een aandeel van 29% van de totale IT-uitgaven, evenveel als in 2020. 
Uit de enquête bleek ook dat alle producten en diensten in deze categorie naar verwachting hun aandeel in de totale IT-uitgaven zullen behouden of vergroten. Ongeveer 12 procent van de bedrijven is van plan hun softwarebudget te gebruiken om productiviteitssoftware aan te schaffen, tegenover 10 procent vorig jaar. Industriële toepassingen vormen de op een na grootste categorie, eveneens met een aandeel van 12% in de totale uitgaven.

Uit de statistieken blijkt verder dat gehoste/clouddiensten, de op twee na grootste categorie, in 2021 goed zal zijn voor 24% van de totale IT-uitgaven, tegen 21% in 2019. De uitgaven voor beheerde diensten volgen met een aandeel van 16% in 2021, tegenover 14% twee jaar geleden.

Online back-up, hersteloplossingen en online productiviteitssoftware staan bovenaan in de bestedingen voor clouddiensten.

De groei van de cloud-categorie heeft geleid tot massale invoering van productiviteitstoepassingen, online-opslag en communicatieoplossingen, die allemaal relevant zijn in de post-COVID-19-wereld waarin thuiswerken het nieuwe normaal is.

Uit de statistieken blijkt echter dat online backup- en recovery-oplossingen en online productiviteitssoftware met een gezamenlijk aandeel van 25% de toon zullen blijven zetten wat betreft de uitgaven voor gehoste/clouddiensten. E-mailhosting en webhosting volgen met een aandeel van respectievelijk 9% en 8%.

Uitgesplitst per sector zijn IT-dienstverleners van plan om in 2021 32% van hun totale technologie-uitgaven te besteden aan cloudbudgetten, wat veel hoger is dan het gemiddelde van 24% voor alle sectoren. 
Ongeveer 11% van hun cloudbudgetten zal worden besteed aan infrastructuur als een dienst, vergeleken met een gemiddelde van 6% voor alle industrieën.

 
 
Show More
Back to top button
Close
Close