Lenovo rapporteert recordwinst

De computergigant boekt een recordwinst van 60 miljard dollar voor zijn 4e kwartaal en bereikt een nieuwe mijlpaal. Groei gedreven door online verkoop en het segment van de kleine ondernemingen in België.

post-image-3


Lenovo Group heeft recordresultaten bekendgemaakt voor het vierde fiscale kwartaal, met groei in alle bedrijfssegmenten. De resultaten tonen aan dat het bedrijf in staat is duurzame groei te realiseren nu het zijn zakelijke focus diversifieert naar IoT, infrastructuur en slimme oplossingen. 

In het vierde kwartaal stegen de groepsinkomsten met 48% j-o-j tot $15,6 miljard met een inkomen vóór belastingen van $380 miljoen (netto-inkomen van $260 miljoen), een stijging van respectievelijk 392% en 512%.
De inkomsten van de groep in 2020 bedragen aldus meer dan 60 miljard dollar, meer dan 10 miljard dollar meer dan in het voorgaande jaar. 
De winst groeide zelfs nog sneller, met een inkomen vóór belastingen van bijna 1,8 miljard dollar en een netto-inkomen van 1,2 miljard dollar, beide meer dan 70% hoger op jaarbasis. 

"De gestage en aanhoudende groei in het KMO-segment van de Benelux is onze grootste kracht geweest. De verkoop steeg met meer dan 30% j-o-j en wij behaalden ons hoogste marktaandeel in de geschiedenis (25,9% van januari tot maart) dankzij de medewerking van onze zakenpartners.?De online-activiteiten hebben het afgelopen jaar sterk bijgedragen tot onze activiteiten en ons succes in het onderwijs- en telewerksegment.?In de toekomst zullen we ons dienstenaanbod blijven versnellen met de nadruk op gepersonaliseerde diensten als een service en de uitbreiding van de Smart Collaboration-oplossingen van Lenovo," aldus Maarten Guijt, general manager, Lenovo Benelux PCSD.?? 
 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close