SAP en Google Cloud in het hart van PayPal's transformatie

Google Cloud en PayPal hebben een verdiepingsrelatie aangekondigd om de digitale transformatie van het betaalbedrijf PayPal te versnellen.

post-image-3
Met name Google Cloud-infrastructuur en SAP HANA-databases vormen de basis voor deze digitale expansie.

Als onderdeel van deze uitgebreide relatie zal Google Cloud zowel de infrastructuur als de analysecapaciteiten leveren om de groei van PayPal te ondersteunen, en het bedrijf helpen transactionele gegevens op schaal te verwerken.

Hiermee verplaatst de financiële organisatie meer van zijn kerninfrastructuur en workloads als onderdeel van een hybride cloudstrategie om de opkomst van digitale handel tijdens de wereldwijde pandemie aan te pakken, die resulteerde in een piek van 24 procent in het totale aantal actieve klantaccounts van PayPal, dat aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 nu in totaal 392 miljoen actieve gebruikers bedraagt.

Met de infrastructuuroplossingen van Google Cloud kon PayPal in slechts een paar uur capaciteit toevoegen aan zijn infrastructuur, een proces dat anders maanden in beslag zou hebben genomen. 
Omdat het merendeel van de online transactiegegevens zich in de SAP S/4HANA-database bevindt, kon PayPal bovendien gebruikmaken van de SAP Financial Products Subledger-oplossing, op schaal geleverd op Google Cloud, om grote transacties snel te verwerken en grote aankooppatronen met een lage latentie te analyseren.

Tijdens verkeerspieken, zoals intensievere online winkelperiodes als Black Friday en Cyber Monday in de VS, kon PayPal hierdoor 1.000 betalingen per seconde verwerken, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2019. 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close