Belgische cloudspecialist Synergics overgenomen door het Nederlandse Wortell

Met de overname van het Gentse IT-bedrijf breidt het Nederlandse Wortell zijn activiteiten in België uit en vestigt het zich als de grootste Managed Service Provider die zich volledig richt op het Microsoft-platform.

post-image-3
Door de overname van cloudspecialist Synergics door het Nederlandse IT-bedrijf krijgen Belgische klanten nu toegang tot de verschillende Microsoft-outsourcingdiensten van Wortell.

De integratie tussen Synergics en Wortell biedt ook veel mogelijkheden, gezien de recente groei van het aantal diensten dat wordt aangeboden door het Microsoft 365-platform en Microsoft Azure. 

Daarnaast biedt Wortell de Managed Detection and Response-service, die 24/7 monitoring biedt tegen cyberdreigingen met behulp van Azure Sentinel en Microsoft Defender 365. 
Al deze clouddiensten kunnen nu aan de Belgische markt worden aangeboden. 

"Met Synergics, is het onze missie om mensen te bekrachtigen door middel van technologie. Bijvoorbeeld door de klant centraal te stellen en allerlei meetinstrumenten te ontwikkelen om de adoptie te ondersteunen," aldus Danny Burlage, algemeen directeur van Wortell.

Door de fusie van de twee bedrijven ontstaat een onderneming met 450 werknemers in Brussel, Gent, Gouda, Lijnden, Huizen en Amsterdam. 

Jochen Maertens, Managing Director van Synergics, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van de Wortell Group. Hij zal ook verantwoordelijk blijven voor de Belgische activiteiten. 

"We zijn verheugd dat Synergics en Wortell hun krachten bundelen. Samen zetten ze een reuzenstap voorwaarts op het vlak van cloud computing-expertise en innovatief aanbod, vooral op het vlak van beveiliging en adoptie- en veranderingsmanagement", zegt Erik Kerckhofs, Director Commercial partner Microsoft België.
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close