Isabel Groep neemt Clearnox over

De Belgische fintech heeft zopas zijn eerste buitenlandse overname gedaan met de aankoop van het Franse platform voor de inning van facturen. Deze overname maakt deel uit van haar groeistrategie in Europa.

post-image-3
Isabel Group heeft de overname aangekondigd van Clearnox, het Franse cash collection platform. De Belgische fintech wil zijn leidende positie op de Belgische markt behouden en tegelijkertijd zijn groeistrategie in Europa versterken.

De specialist in de B2B-digitalisering van banktoegang en betalingsstromen verrijkt zo zijn dienstenaanbod met de integratie van de cloudsoftware van Clearnox, die bedrijven in staat stelt de processen voor het innen van onbetaalde facturen te versnellen en hun cashflow te optimaliseren.

"Tijdens deze pandemie vertonen de betalingstermijnen een vertraging tot 18,6 dagen, tegenover 10,9 dagen voordien. De follow-up en de opvolging van de betaling van verkoopfacturen zijn sleutelelementen om de liquiditeit van ondernemingen te verbeteren", aldus Jean de Crane, CEO van de Isabel-groep. 

Deze overname stelt het Belgische bedrijf in staat zijn waardepropositie te vervolledigen in een volledige order-to-cash-keten.

Clearnox, een voorloper op de Franse markt, verzorgt momenteel de aanmaning van facturen aan ongeveer 120.000 bedrijven. Het bedrijf is strategische partnerschappen aangegaan met grote software-uitgevers, met name SAGE en CEGID.
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close