De grote uitdaging van cyberbeveiliging

Bijna 80% van de senior IT- en IT-beveiligingsmanagers heeft geen vertrouwen in het cyberbeveiligingsbeleid van hun bedrijf. De meesten van hen (91%) willen de budgetten voor de bestrijding van cyberaanvallen verhogen.

post-image-3
Uit een onderzoek van IDG Research Services in opdracht van Insight blijkt dat 78% van de senior IT- en IT-beveiligingsmanagers nog steeds van mening is dat hun organisatie niet voldoende beschermd is tegen cyberaanvallen.

Deze grote bezorgdheid over het vermogen om cyberdreigingen het hoofd te bieden, zet 91% van de organisaties ertoe aan hun budget voor cyberbeveiliging te verhogen.
 
Onder de respondenten bevonden zich meer dan 200 senior IT- en IT-beveiligingsmanagers uit een groot aantal sectoren.
 
De respondenten hadden het minste vertrouwen in het stappenplan voor beveiliging van hun organisatie (32%), technologie en software op het gebied van beveiliging (30%), en interne teams en vaardigheden (27%). 

Zij gaven aan het meeste vertrouwen te hebben in de strategie voor gegevensbeheer van hun bedrijf, maar zelfs dan gaf minder dan de helft (45%) aan vertrouwen te hebben in dit aspect van beveiligingsactiviteiten.

De enquête belichtte ook de belangrijkste uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het versterken van hun beveiligingsbeleid.
55% ziet een gebrek aan automatisering als de grootste uitdaging op het gebied van beveiligingsactiviteiten en -beheer, omdat zij niet in staat zijn de stroom van meldingen en gebeurtenissen die door een steeds complexere beveiligingsinfrastructuur worden gegenereerd, handmatig te analyseren en hierop te reageren. 

Het probleem wordt nog verergerd door factoren zoals het uiteenlopende gebruik van instrumenten, verouderde technologie die de voor automatisering noodzakelijke API's ontbeert, en de tijd en geavanceerde vaardigheden die nodig zijn om geautomatiseerde processen te implementeren.
 
Slechts 27% van de respondenten breidt zijn beveiligingspersoneel in 2020 uit, een lichte daling ten opzichte van 30% in 2019. 

Als gevolg daarvan zijn IT-teams onderbemand en ontbreekt het veel van de specialisten die nodig zijn om het brede scala van taken uit te voeren die nodig zijn als gevolg van de veranderende bedreigingen van het jaar; 41% is van plan om dit jaar met personeelsuitbreiding te beginnen of deze te hervatten.
 
 
 
 
Show More
Back to top button
Close
Close