Vaultspeed haalt Serie A-financiering van 3,6 miljoen euro op om groei te versnellen

Vaultspeed, het in België gevestigde SaaS-bedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor Data Warehouse Automation, heeft een Serie A-financiering van 3,6 miljoen euro onder leiding van Fortino Capital Partners afgesloten. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Piet De Windt en Dirk Vermeiren met de steun van The Cronos Group, die aan boord blijft via the CoFoundry, het seed-investeringsfonds van de groep.

post-image-3
Vaultspeed's software voor Data Warehouse Automation ondersteunt data managers door de gehele levenscyclus (ontwerp, bouw en onderhoud) van hun Data Vault te versnellen en te automatiseren. Data Vault-technologie benadert het centraliseren van bedrijfsgegevens voor bedrijfsanalisten op een innovatieve manier en levert de essentiële real-time inzichten die bedrijfsleiders nodig hebben om beslissingen te nemen.

Daar komt Vaultspeed dus bij kijken. Dirk Vermeiren, CTO van Vaultspeed: "De tool zorgt voor kwaliteit en consistentie, en automatiseert de integratie van gegevens uit meerdere bronsystemen in de Data Vault, waardoor ze beschikbaar worden voor verdere analyse in de hele onderneming. Dat is wat agile bedrijfsleiders nodig hebben om hun time-to-market te versnellen, complexiteit te verminderen en projectrisico's te verkleinen."

Het klantenbestand van Vaultspeed strekt zich uit van Californië (Departement Volksgezondheid Santa Clara County) tot Europa en Japan (Olympus). De opkomst van microservices die de vermenigvuldiging van gedistribueerde gegevensbronnen aanstuurt, de overstap naar de cloud, de toenemende hoeveelheid gegevens en de mate van verandering in combinatie met de schaarste aan gekwalificeerd talent stimuleren organisaties om sneller en slimmer te reageren, waardoor de vraag naar geautomatiseerde datawarehousing-oplossingen toeneemt.

Vaultspeed heeft onlangs een wereldwijde overeenkomst gesloten met de Japanse multinational Olympus, die zowel regionale als globale data-integratieplatforms gaat bouwen om sneller en beter gebruik te maken van hun bedrijfsgegevens en hun klantgerichte oplossingen voor de medische, biowetenschappelijke en industriële sector te verbeteren.  Door Vaultspeed in het proces te betrekken, kan Olympus nu sneller en beter geïntegreerde inzichten creëren in hun SAP-gegevens en niet-SAP-gegevens, wat voorheen niet mogelijk was.

Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino Capital: "We hebben de afgelopen jaren Data Vaults snel aan tractie zien winnen en kunnen niet wachten om Piet De Windt (CEO) en Dirk Vermeiren (CTO) te ondersteunen om hun groei te versnellen. Vaultspeeds Data Warehouse Automation-tool speelt een cruciale rol in het helpen van klanten om hun agiliteit te vergroten en tegelijkertijd te voldoen aan strenge eisen op het gebied van historisatie, auditeerbaarheid en traceerbaarheid."

Wim Bijnens, partner bij CoFoundry: "We hebben Vaultspeed zien evolueren van een idee naar een prototype naar een proof-of-concept bij enkele van onze belangrijkste klanten in België. Nu is Vaultspeed klaar om op te schalen en waarde te creëren voor bedrijfsleiders overal ter wereld. We zijn blij met de steun van Fortino Capital in deze spannende schaalvergrotingsfase, en kijken vol enthousiasme uit naar de ongetwijfeld bloeiende toekomst van Vaultspeed."

Met de extra financiering wil Vaultspeed zijn organisatie verder opschalen en investeren in zijn product van topklasse om zijn internationale klantenbestand van dienst te zijn en uit te breiden. Piet De Windt, CEO van Vaultspeed: "Vaultspeed's cloud-gebaseerde product is platform-agnostisch en kan worden geïntegreerd met marktleiders binnen de data-integratie markt. Wij streven ernaar om onze klanten de beste waarde en technologie te bieden door gebruik te maken van ons sterke, groeiende partnerecosysteem. We zijn blij Fortino Capital aan boord te hebben en kijken ernaar uit om samen de volgende ontwikkelingsfase van Vaultspeed in te gaan."

 
Show More
Back to top button
Close
Close