De technologie consulting groep Astek breidt uit naar Nederland en België door de overname van Immune-IT

De Astek Groep kondigt de overname aan van het Nederlandse Immune-IT, een specialist in IT-diensten, testing en digitale transformatie, en vestigt zich daarmee zowel in Nederland als in België. Deze transactie maakt deel uit van een actieve internationale ontwikkelingsstrategie en consolidatie van haar sectorposities. Deze overname zal Astek in staat stellen om zijn aanbod in deze belangrijke West-Europese regio te versterken.

post-image-3
De groep heeft nu meer dan 100 werknemers in Nederland, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Rotterdam en 's-Hertogenbosch, en 30 werknemers in België in Aalst, voor een omzet van 13 miljoen euro.

Astek zal dus aan de verwachtingen van haar internationale klanten in België en Nederland kunnen voldoen en zal aan de klanten van Immune-IT de mogelijkheid bieden om een beroep te doen op een netwerk van een vijftigtal agentschappen verspreid over 18 landen op 5 continenten. Astek begint dus ook aan zijn geleidelijke vestiging in Noord-Europa, één van zijn strategische doelstellingen voor de komende twee jaar.

« Wij zijn zeer verheugd deel uit te maken van het ambitieuze groeiproject van Astek en het vlaggenschip ervan te zijn in Nederland en België. Wij zijn ervan overtuigd dat de aanzienlijke commerciële synergieën tussen Frankrijk en de Belgische en Nederlandse markten, met onze gecombineerde vaardigheden, ons in staat zullen stellen om onze klanten wereldwijde ondersteuning te bieden en zo onze ontwikkeling te versnellen", aldus Marc Boesveldt CEO van Immune-IT.

Julien Gavaldon, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Astek Groep, zei: "De overname van Immune-IT draagt bij aan de internationale ontwikkeling van de Astek Groep, waardoor we een positie kunnen verwerven in zowel Nederland als België. De Immune-IT teams werken al meer dan 15 jaar samen met hun talrijke klanten en beschikken over een erkende knowhow in IT en digitale diensten. We zijn verheugd hen in de Groep te verwelkomen. »

Dankzij haar beleid van gerichte acquisitie in combinatie met een organische groei met dubbele cijfers (voornamelijk internationaal), zal Astek Group tegen 2024 een omzet van 500 miljoen euro bereiken.

Astek werd in 1988 in Frankrijk opgericht en is een wereldspeler op het gebied van technologisch advies, aanwezig op alle 5 continenten. Steunend op haar expertise in talrijke industriële en tertiaire sectoren, ondersteunt zij haar internationale klanten bij de intelligente ontplooiing van hun producten en diensten en de implementatie van hun digitale transformatie.
 
Sinds zijn oprichting heeft de Groep zijn ontwikkeling gebaseerd op een sterke ondernemerschaps- en innovatiecultuur, en op de ondersteuning en de ontwikkeling van vaardigheden van zijn 5.000 medewerkers die zich elke dag inzetten om de complementariteit tussen digitale technologieën en complexe engineering systemen te bevorderen. De Groep verwacht een omzet van meer dan 320 miljoen euro te bereiken in 2021. 

Immune-IT is opgericht in 2006 en is gevestigd in 's-Hertogenbosch , Amsterdam, Rotterdam en Aalst in Nederland en België. Immune-IT heeft meer dan 130 medewerkers die hun expertise leveren aan tal van klanten in de financiële en publieke sector, zoals Rabobank, Waternet , Aegon, Argenta, bpost, Eurail, Eneco en De Nederlandsche Bank. Immune-IT verwacht in 2021 een omzet te behalen van 13 miljoen euro. 
 
Show More
Back to top button
Close
Close