Fortinet stelt FortiOS 7.0 voor en zijn "zero-trust" netwerktoegang

De beveiligingsspecialist heeft de nieuwe versie gelanceerd van zijn besturingssysteem FortiOS, die verrijkt werd met meer dan 300 nieuwe functies die de capaciteit op de netwerken moeten versterken, waaronder de "zero-trust" netwerktoegang.

post-image-3

De kampioen van netwerkbeveiliging meldt dat versie 7.0 beschikbaar is van zijn besturingssysteem FortiOS, bestemd voor alle beveiligingsoplossingen van Fortinet. Het nieuwe OS bevat meer dan 300 nieuwe functies die de beveiliging van netwerken, endpoints en cloudomgevingen verbeteren.

Volgens de uitgever is "Fortinet Security Fabric" het meest efficiënte cyberbeveiligingsplatform op de markt, omdat het in staat is om een coherente en flexibele beveiliging in te zetten op alle aanvalsoppervlakken (netwerk, SD-WAN, switching, draadloze toegang, netwerktoegangscontrole, authenticatie, private en publieke clouds, endpoints, etc.).

"De meeste uitgevers en fabrikanten van beveiligingsoplossingen focussen zich op een doelgerichte perimeter van deze beveiliging. Met een dergelijke aanpak is het echter niet mogelijk om steeds complexere dreigingen in te dammen. Met de innovaties van FortiOS 7.0 kan men het volledige digitale aanvalsoppervlak dekken om apparaten, gegevens en applicaties te beschermen", aldus Filip Savat, Country Manager Belux bij Fortinet.

Een van de voornaamste nieuwigheden van FortiOS 7.0 is de "zero-trust" netwerktoegang, waarmee elke klant van FortiGate een kant-en-klare ZTNA (Zero Trust Network Access) functie kan implementeren.

Fortinet wordt hiermee de enige fabrikant die een ZTNA aanbiedt vanop een firewall, en zo het aanvalsoppervlak verkleint door de gebruiker en zijn toestel voor elke applicatiesessie te verifiëren. De ZTNA van Fortinet vergemakkelijkt bovendien de administratieve taken door dezelfde toegangsregel te gebruiken, of de gebruikers zich nu binnen of buiten het netwerk bevinden.

FortiOS 7.0 zal eind eerste trimester 2021 beschikbaar zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close