Veeam: recordgroei dankzij databeveiliging

De gigant in databack-up in de cloud heeft het jaar 2020 beëindigd met een commerciële groei van 22%, vooral gedragen door de stijgende vraag naar databeveiliging voor bedrijven groot en klein.

post-image-3

Zoals u wellicht weet heeft Veeam het jaar 2020 begonnen met de afronding van zijn overname van Insight Partners, dat op 5 miljard dollar gewaardeerd werd. Die aankondiging was het vertrekpunt van een jaar met groei in alle marktsegmenten, met als toppunt de overname van het bedrijf Kasten, specialist in back-up & disaster recovery, in het vierde trimester 2020.

Deze twee strategische overnames, de lancering van 16 belangrijke versies waaronder het langverwachte Veeam Availability Suite V10, en het enorme succes van de cloud in deze periode van gezondheidscrisis, stelden Veeam in staat om een recordomzet te realiseren van meer dan een miljard dollar, een stijging met 22% tegenover het jaar voorheen.

"Zelfs met de uitdagingen en de onverwachte omstandigheden begin 2020 is Veeam zijn snelle groei blijven volhouden, wat zich vertaald heeft in een tweede jaar op rij met boekingen die het miljard dollar overstijgen en een stijging van 22% voor de jaarlijks weerkerende inkomsten jaar op jaar", aldus William H. Largent, president en CEO van Veeam.

In 2020 kon Veeam dankzij zijn "hybride cloud" georiënteerde strategie de drempel van 400.000 klanten bereiken. Veeam Back-up voor Microsoft Office 365 was het product met de sterkste groei in de voorbije twee jaar, met een stijging van 73% jaar op jaar; het werd door meer dan 154.000 organisaties gedownload, die goed zijn voor meer dan 15 miljoen mailboxen.

De komst van Veeam Availability Suite V10 van zijn kant, met 150 nieuwe functies, en de lancering van 16 grote softwareversies met nieuwigheden op het gebied van back-up en security, dreven de groei van het bedrijf aan tijdens het jaar van de gezondheidspandemie en de veralgemening van het telewerk.

Het bedrijf kondigde ook aan dat binnenkort versie 11 uitkomt van zijn sterproduct, Veeam Back-up & Replication, die later dit trimester beschikbaar zal zijn. Een oplossing die zal bijdragen aan een verdere versterking van de strategie om de veiligheid van de klantgegevens van Veeam te moderniseren.

Show More
Back to top button
Close
Close