Samsung als redder bij verloren voorwerpen

De Koreaanse elektronicagigant wil zijn geolocatiedienst SmartThings uitbreiden tot alle niet-geconnecteerde voorwerpen. Met SmartTag kunnen gebruikers dan hun mobiele Galaxy-toestellen vinden maar ook elk mogelijk offline voorwerp, inbegrepen de huisdieren.

post-image-3

U moet niet meer online zijn om uw smartphone, tablet, slim uurwerk of Galaxy-luidsprekers te vinden. Het volstaat dat die toestellen compatibel zijn met de dienst van Samsung. Vandaag gaat de fabrikant nog een stap verder met SmartTag, want daarmee kan u ook voorwerpen vinden die niet online zijn. Zoals bijvoorbeeld een handtas, een portefeuille, sleutels of een fiets. En ja, zelfs uw huisdier.

Concreet moet u voor deze operatie het voorwerp, voorzien van een "SmartTag" capsule, koppelen met een Samsung Galaxy van de reeks S21 5G, en daar op "Add now" klikken. Daarna gaat het offline toestel voortdurend een BLE-signaal (Bluetooth Low Energy) uitzenden, dat dan door de SmartThings app opgepikt wordt binnen een straal van 120 meter.

En zo kunnen voorwerpen die voorzien zijn van een SmartTag opgepikt worden door Galaxy-toestellen in de buurt, en kan u dus een voorwerp in een mum van tijd terugvinden. Het bedrijf wil u alvast geruststellen: de data van de gebruikers worden uiteraard versleuteld.

De nieuwe dienst bevat tools zoals "Search nearby", "Navigate" en "Ring", die het gebruik moeten versnellen en vereenvoudigen. En last but not least is het ook mogelijk om commando`s via SmartThings te configureren om bijvoorbeeld het licht in uw huis te regelen, of om de tv automatische aan te laten springen wanneer u thuiskomt.

Voor de nieuwe dienst hebt u wel een Galaxy smartphone of tablet nodig die draait onder Android 8 of hoger, Galaxy Watch toestellen onder Tizen 5.5 of hoger, of Galaxy Buds+, Galaxy Buds Live en Galaxy Buds Pro.

Een update van de SmartThings app zou tussen 19 en 21 januari beschikbaar moeten zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close