Basware wint de Green Supply Chain Award

Het internationale tijdschrift "Supply & Demand Chain Executive" heeft de Green Supply Chain Award toegekend aan het Finse financiële softwarebedrijf. Een onderscheiding die de ecologische impact van de elektronische facturatieprocessen erkent.

post-image-3

"The Green Supply Chain Award" wordt jaarlijks uitgereikt aan kleine en middelgrote bedrijven die groene oplossingen gebruiken om duurzame verbeteringen in de hele supply chain te stimuleren. Of het nu gaat om softwareoplossingen, systemen voor transportbeeer of andere initiatieven die de CO2-voetafdruk moeten verkleinen.

"De ecologische impact van het facturatieproces wordt vaak over het hoofd gezien in de toeleveringsketen", meent Klaus Andersen, CEO van Basware. "Daarom is het een eer voor ons om deze prijs te winnen en om te kunnen aantonen hoe de automatisering van het purchase-to-pay-proces kan bijdragen aan een groenere planeet", aldus de baas van het bedrijf.

Een onderzoek van Basware heeft aangetoond dat de overgang van een papieren systeem naar elektronische facturatiediensten leidt tot een vermindering van de uitstoot met naar schatting 36%. En door de afhankelijkheid van papier te verminderen, neemt de bijdrage aan CO2-uitstoot ook af.

De "Green Supply Chain Award" erkent organisaties die het ecologische of duurzame aspect toepassen in hun supply chain-strategie en zich inzetten voor het behalen van meetbare duurzaamheidsdoelen.

Show More
Back to top button
Close
Close