Kaspersky opent een nieuw "Transparency Center"

De beveiligingsgigant heeft de laatste fase afgerond van zijn op "transparantie" gerichte strategie, die inhoudt dat zijn activiteiten voor het bewaren en verwerken van data verplaatst worden van Rusland naar Zwitserland. Het bedrijf heeft bovendien zijn vijfde Transparency Center geopend in Noord-Amerika, om zo de softwarebeveiliging te verbeteren.

post-image-3

Drie jaar geleden heeft de Russische oprichter Eugène Kaspersky zijn "Global Transparency Initiative" gelanceerd, een nieuwe aanpak van de cybersecurity-industrie die gebaseerd is op een grotere transparantie en verantwoordelijkheid. Zijn doel: ook de community van cybersecurityspecialisten en de stakeholders betrekken bij  de validatie en controle van de betrouwbaarheid van zijn producten.

Met dit doel heeft het bedrijf de broncode van zijn software voorgelegd voor onafhankelijke evaluaties, en behaalde het een ISO27001 certificering voor zijn gegevensdiensten. Kaspersky heeft ook zijn infrastructuur voor dataverwerking verplaatst van Rusland naar Zwitserland.

Vandaag kondigt het bedrijf de opening aan van zijn transparantiecentrum in Noord-Amerika, in samenwerking met de organisatie CyberNB in Nouveau-Brunswick, in Canada. Een non-profit organisatie die een ecosysteembenadering gebruikt om de prestaties op het gebied van cyberbeveiliging te verbeteren door middel van betrokkenheid en samenwerking met de particuliere sector, de overheid, de academische wereld, de versterking van kennis en vaardigheden en de ontwikkeling van talenten en personeel.

"Kaspersky heeft zijn toewijding aan transparantie getoond als een belangrijk onderdeel van het vertrouwen van de klant, en we weten dat het bedrijf actief betrokken zal zijn, samen met andere CIPnet-leden, bij veel belangrijke onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven in de toekomst", aldusTyson Johnson, CEO van CyberNB.

De vestiging in Noord-Amerika zal begin 2021 beginnen te werken en het zal de vijfde site van het bedrijf zijn, waar de partners van Kaspersky de mogelijkheid hebben om de broncode in te kijken en meer te weten te komen over de engineering en dataverwerking, evenals over de waaier producten.

Show More
Back to top button
Close
Close