VMware genomineerd in de Dow Jones Sustainability Index

Het IT-bedrijf staat op de 94e plaats van de Dow Jones duurzaamheidsindex in de categorie "software", en dat omwille van het leadership waarvan het bedrijf getuigt op het gebied van duurzaam ondernemerschap.

post-image-3

Als reactie op dit klassement heeft het bedrijf VMware beslist om zich 30 nog ambitieuzere doelen te stellen voor 2030.

"Wij zijn vereerd dat wij op deze prestigieuze index voorkomen, en blijven onze grenzen verleggen met 2030 in het vooruitzicht. Wij zijn vastbesloten om een veerkrachtige en duurzame toekomst uit te bouwen", zo verklaarde Sophie Decock, plaatselijk directeur van VMware Belux.

De Dow Jones Sustainability Index evalueert de performantie van geselecteerde bedrijven op basis van de criteria milieu, maatschappij en corporate governance, waarbij een transparante methodologie wordt toegepast in combinatie met gegevens van SAM`s Corporate Sustainability Assessment, een jaarlijkse beoordeling van duurzaam ondernemen.

VMware haalde hoge scores bij de belangrijkste gebieden van operationeel gedrag, waaronder informatiebescherming, klimaatstrategie, milieurapportage, maatschappelijk verantwoord ondernemen en filantropie.

Om de cruciale uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, heeft het bedrijf zichzelf 30 meetbare doelen gesteld en het is  vastbesloten deze tegen 2030 te bereiken. Doelen die gericht zijn op drie resultaten: vertrouwen, rechtvaardigheid en duurzaamheid

Show More
Back to top button
Close
Close